Yapay zeka meraklılarına müjde! Gemini 1.5 Pro ücretsiz erişime açıldı: Bu fırsatı kaçırmayın

Yapay zeka meraklılarına müjde! Gemini 1.5 Pro ücretsiz erişime açıldı: Bu fırsatı kaçırmayın

Google kendi geliştirdiği Gemini 1.5 Pro yapay zekasını kullanıma sundu. Bir süre için ücretsiz sunulan yapay zeka şimdiye kadar sunulanın çok ötesinde. Yapay zeka meraklıları bu fırsatı kaçırmayın...

Google, Gemini 1.5 Pro modelini duyurarak en gelişmiş yapay zekasını kullanıma sundu. Bu yeni yapay zeka modeli, doğal dil işleme alanında büyük bir sıçrama sağlayarak önceki sürümlere kıyasla çok daha büyük işlem kapasitesine sahip.

ŞİMDİYE KADAR YAPILANLARIN ÖTESİNDE

How to Join for Gemini 1.5 Pro Waitlist to Get Early Access

Google'ın açıklamasına göre, Gemini 1.5 Pro modeli, 1 milyon jetona kadar işlem yapabiliyor ki bu da oldukça büyük çaplı verileri işleme yeteneği anlamına geliyor. Yine açıklamada bir saatlik videoyu, 11 saatlik sesi, 30 bin satırdan fazla kod içeren bir dosyayı işleyebileceği belirtildi.

Google'ın yaptığı testlerde, yapay zeka modeli 10 milyondan fazla jetonu başarıyla işleyebildiği görüldü. Bu yetenekleri göstermek adına yapılan bir testte, Gemini 1.5 Pro modeli, 1300 sayfalık Savaş ve Barış romanını sadece 305 saniyede özetleyebildi.

GEMINI 1.5 PRO NASIL KULLANILIR?

Gemini 1.5 Pro'ya şu anda tamamen ücretsiz olarak erişilebiliyor. Kullanıcılar, bir Google hesabıyla oturum açarak platform üzerinden yapay zekaya erişim hakkı kazanabiliyorlar. Ancak modelin henüz test aşamasında olduğu ve yanlış cevaplar verebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle Google, kullanıcıların aldığı sonuçları izleyerek ve geri bildirim sağlayarak yapay zeka modelini geliştirmeyi planlıyor.

Ayrıca Google, geliştiricilere AI Studio'da Gemini 1.5 Pro'ya doğrudan erişim sağlayan bir API sunmaya başladı. Bu da çeşitli uygulamalarda Gemini 1.5 Pro'nun kullanılabileceği anlamına geliyor ve yapay zeka teknolojisinin daha geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından benimsenmesine olanak tanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN