Youtube’a video zoom özelliği geliyor! Youtube yeni özelliği video yakınlaştırma için tarih belli oldu

Youtube’a video zoom özelliği geliyor! Youtube yeni özelliği video yakınlaştırma için tarih belli oldu

Sosyal medya platformu YouTube, yayınladığı videoların daha fonksiyonel izlenebilmesi için bir süredir üzerinde çalıştıkları yakınlaştırma özelliğinin test aşamasında olduğunu duyurdu. Platforma gelecek olan bu yeni özellik ile birlikte video izleyicileri videolarda istedikleri kısımları 8x’e kadar yakınlaştırarak izleyebilecekler.

Dünya genelinde en popüler video paylaşı platformu olarak bilinen Youtube, kullanıcılarının video izlemelerini hem daha fonksiyonel hem de daha keyifli hale getirebilmek adına yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bir süredir test aşamasında olduğu zoom özelliği hakkında bilgi paylaşan YouTube, yeni özelliğin ne zaman kullanıcılarına sunulacağı konusunda da açıklama yaptı.

Youtube’a video zoom özelliği

Youtube’a video zoom özelliği geliyor!

YouTube, kullanıcılarının video izlediği sırada bazı kısımları yakınlaştırma isteği konusundaki talepleri değerlendirmeye aldı ve yeni özellik için çalışmalara başladı. Video yayını sırasında iki parmakla yakınlaştırma özelliğini test etmeye başlayan platform, şimdilik yalnızca Premium aboneleri için sunulacak olan yeni özellik ile videoları yakınlaştırmak için izin vermeye başlayacak.

Youtube’a video zoom özelliği

Videoları 2x’ten 8x’e kadar yakınlaştırma özelliği

YouTube, uzunca bir zamandır beklenilen video yakınlaştırma özelliğini devreye alırken 'Pinch to zoom' adıyla teste sokulan özellik kapsamında videolar 2x’ten 8x’e kadar yakınlaştırma sağlanacak.

Youtube’a video zoom özelliği

Youtube video yakınlaştırma özelliği için tarih belli oldu

Şimdilik Premium abonelerinin kullanabilecekleri video yakınlaştırma özelliğinin 1 Eylül tarihine kadar test edileceği öğrenilirken, söz konusu özelliği kullanıcılar beğenirse YouTube’u tümüne dahil edileceği bildirildi. Açıklamada kimlerin kullanabileceği konusunda net bir detaya yer verilmezken 1 Eylül’ sonrasında tüm kullanıcıların mı yoksa sadece Premium abonelerinin mi bu özelliği kullanacağı merak konusu oldu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN