YouTube’da yeni dönem başlıyor: CEO Susan Wojcicki istifa etti

YouTube’da yeni dönem başlıyor: CEO Susan Wojcicki istifa etti

Video paylaşım ve sosyal medya platformu olan YouTube’ın CEO’su Susan Wojcicki istifa etti. 54 yaşında olan Wojcicki'nin yerini yardımcısı Neal Mohan alacak.

Teknolojinin en önde gelen markalarından biri olan Google’un ilk çalışanlarından biri olan ve dünyaca ünlü çevrimiçi video paylaşım ve aynı zamanda sosyal medya platformu YouTube’ın CEO’su Susan Wojcicki, çalışanlara göndermiş olduğu bir e-postada istifa ettiğini duyurdu. 54 yaşında olan Wojcicki'nin yerini yardımcısı Neal Mohan alacağı duyuruldu.

Wojcicki'nin istifası, YouTube'un reklam gelirinin TikTok ve Facebook'un reels gibi kısa biçimli video hizmetleri ve Netflix gibi platformların izlenme süresi için yoğun rekabetin ortasında ikinci çeyrekte düşmesi sonrası geldi.

wojcicki-1.webpSusan Wojcicki

Wojcicki, e-postada, "aile, sağlık ve kişisel projelere" odaklanacağını ve Alphabet'te danışmanlık rolü üstlenmeyi planladığını ifade etti. Bunun öncesinde Google'da reklam ürünlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olan Wojcicki, 2014'te YouTube'un CEO'su olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN