TSK’daki Paralelcilere Harbiyeli operasyonu: 100 Harbiyeli ifadeye gitti - Son dakika haberleri

TSK’daki Paralelcilere Harbiyeli operasyonu: 100 Harbiyeli ifadeye gitti - Son dakika haberleri

Askeri casusluk kumpasında ilk kez Paralel Yapı’nın TSK’daki yapılanması deşifre edilirken, örgütün yapılanmasıyla ilgili en kapsamlı dosya hazırlanıyor. Soruşturma dosyasında 100 Harbiyelinin tanık olarak verdiği ifadelerde yer aldı.

HABER: KENAN BUTAKIN

İzmir’de, Askeri Casusluk Kumpası’na karşı başlatılan soruşturma ile ilk defa TSK’daki Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında Deniz Kuvvetleri’nden iki amiral ve dört binbaşı için gözaltı kararı çıkarken, yapıya yönelik operasyonun diğer kuvvet komutanlıklarına da yansıyacağı ortaya çıktı. Bu kapsamda da en geniş soruşturmanın hazırlığı Ankara Savcılığı’nda sürüyor.

ÜYE SUBAYLAR DOSYADA

Savcı Serdar Coşkun’un yürüttüğü soruşturma dosyasına 2008 yılından sonra paralel örgütün baskılarından dolayı askeri liseler, kara, hava ve deniz harp okullarından atılan veya kendi istekleriyle ayrılan 100 öğrencinin ifadeleri de girdi. Soruşturmayı derinleştiren ifadelerde, Paralel Yapı’nın ordu içerisindeki illegal yapılanmaları ve üye kazandırma çalışmaları ile baskı ve zorbalıkla kendilerinden olmayan öğrencileri ordudan uzaklaştırma yöntemleri detaylı aktarıldı. Operasyonun yakın zamanda 15 dalga halinde yapılacağı ve çok sayıda üst rütbeli muvazzaf için gözaltı kararı alınacağı öğrenildi.

Diğer yandan Ankara’da devam eden soruşturmaya konu olan ifadelerden birinin Balyoz davası mağduru Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel’in kaleme aldığı “Ağacın Kurdu, TSK’da Şakirtlerin İşgali mi?” isimli kitabında yer aldığı da ortaya çıktı. Berkan adındaki öğrencinin anlattıkları, örgütün kendinden olmayan başarılı öğrencileri pasifize ettiğini ortaya koydu. En küçük durumda ceza alan, işkence gibi eğitimlere tabi tutulan Berkan K., “Okulda F tipi bir yapılanma var. Bizim onlardan olmadığımızı biliyorlar. Örneğin buradaki dersler benim için çok kolayken bana devre kaybettirdiler. Bunu kimseye anlatmadım” dedi.

DEVRE TUZAĞI

Üçüncü sınıfta dersleri çok başarılı olmasına rağmen devre kaybeden Berkan K., 2014’ün Eylül ayında Harbiye’den ayrılmak zorunda bırakıldı. Örgütün kendilerinden olmayan öğrencileri okuldan attırmak için iki yıl üst üste devre kaybı yaşamalarını sağladığı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN