Tuncay Akgün kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayat hikayesi...

Tuncay Akgün kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayat hikayesi...

AK Parti iktidarının açıkladığı '2023 yılında uzaya çıkma' hedefinin yankıları sürüyor. Karikatürist Tuncay Akgün'ün Leman dergisinde çizdiği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank karikatürü, ikili arasında Twitter'da atışmaya neden oldu. İşte, Tuncay Akgün biyografisi...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile mizah dergisi Leman'ın yeni sayısının kapağında yer alan karikatür ile ilgili olarak derginin çizeri Tuncay Akgün ile sosyal medyada atıştı.

602196-1150369036.jpg

LEMAN'IN MUSTAFA VARAN KARİKATÜRÜ TARTIŞMA KONUSU OLDU

Leman dergisi bu hafta kapağına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın "Türkiye bir uzay ülkesidir" ifadesini taşıdı. Kapağı Twitter hesabından paylaşan Leman çizeri Tuncay Akgün'e, Bakan Varank'tan tepki geldi.

Ünlü karikatüristin paylaşımını alıntılayan Mustafa Varank, "Yerçekimsiz ortamda böyle oturmak mümkün değil. Asgari seviyede de olsa temel bilimler bilgisi ve iyi mizah anlayışına sahip olmadığınız anlaşılıyor. TÜBİTAK popüler bilim yayınlarını takip ederek belki kendinizi ve mizah anlayışınızı geliştirebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

2021-03-04-145431.jpg

Bakan Varank'ın karikatürde fizik kuralları araması sosyal medyada espri konusu olurken, Tuncay Akgün Twitter üzerinden yanıt verdi. Leman çizeri paylaşımında, "Oldu! Mizahı da sizden öğreneceğiz. Mr Spock'la Kaptan Kirk de yıldız gemisi Atılgan'da uçarak takılıyorlar zaten" ifadelerini kullandı.

2021-03-04-145304-vert.jpg

TUNCAY AKGÜN'ÜN HAYATI

28 Mayıs 1962 tarihinde İstanbul'un Eyüp ilçesinde dünyaya geldi.

1991'de Mimar Sinan Üniversitesi Resim bölümünden mezun oldu.

İlk çizgileri Oğuz Aral yönetimindeki Gırgır dergisinin 'Çiçeği Burnundalar' köşesinde 1977'de yayınlandı. 1981'de aynı dergide güncel karikatürler ve tek sayfalık öyküler çizmeye başladı.

Fırt, Avni, Limon ve Leman dergilerinde çizer ve yönetici olarak çalıştı. Özellikle 'Bezgin Bekir' tiplemesiyle tanındı.

1980'lerin ortalarından itibaren kısa sürelerle Tempo'da karikatürler ve Yeni Gündem'de 'Tehlikeli İlişkiler' başlıklı bir bant serisi çizdi.

ÖZEL YAŞAMI

1962 doğumlu olan Tuncay Akgün, 2021 yılı itibarıyla 59 yaşındadır.

Ramize Erer ile evlidir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @tuncay.akgn, Twitter'da @tuncayakgun_ kullanıcı adıyla yer almaktadır.

TUNCAY AKGÜN KİTAPLARI

* Çizgilerle Susurluk Albümü
* Çizgilerle Deprem Albümü
* Ottomanya (Kemal Aratan ile birlikte)

18964469-401-001.jpg
Tuncay Akgün

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN