Türk-İş'ten 'esnek çalışma' tepkisi: Derdimizi anlatana kadar bayağı bir hırpalandık

Türk-İş'ten 'esnek çalışma' tepkisi: Derdimizi anlatana kadar bayağı bir hırpalandık

Esnek çalışma düzenlemesi ile ilgili AK Parti ve MHP ile konuştuklarını belirten Türk-İş Başkanı Atalay "Derdimizi anlatana kadar bayağı bir hırpalandık. Sonra sağ olsun Cumhurbaşkanımız 'bu adil değil, doğru değildir' dedi" ifadelerini kullandı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Meclis'te siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle 'esnek çalışma' konusunda yaptığı görüşmenin ardından konuştu. 

Bundan 4 ay önce kıdem tazminatı düzenlemesinin gündeme geldiğini belirten Atalay, "Derdimizi anlatana kadar bayağı bir hırpalandık. Sonra sağ olsun Cumhurbaşkanımız 'bu adil değil, doğru değildir' dedi" ifadelerini kullandı. 

"KABUL EDİLEBİLİR OLMADIĞINI ANLATMAYA ÇALIŞTIK"

15 gün önce de esnek çalışmayla ilgili torba yasaya 3 madde konulduğunu ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

"15 gündür kamuoyuna, siyasi partilerin tamamına, bu konunun doğru olmadığını, işçinin aleyhine olduğunu, kabul edilebilir olmadığını anlatmaya gayret sarf ettik. Sağ olsunlar AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, MHP Grup Başkanvekilleri Levent Bülbül ve Erkan Akçay'dan bu konuyla ilgili randevu istemiştik. Bu düzenlemenin işçilere vereceği zararı anlatmaya gayret sarf ettik.

"BİR FORMÜL BULACAKLARINI İFADE ETTİLER"

Bugün veya yarın bu haklı taleplerimizi Meclis gündemine getireceklerini ve çözüm noktasında bir formül bulacaklarını ifade ettiler. Esnek çalışma, 25 yaş altı 50 yaş üstü meselesi, işçinin aleyhine; örgütsüz, kuralsız çalıştıran işverenlerin lehine bir düzenleme. Düşünebiliyor musunuz, 10 gün burada çalış, ikinci on gün git başkası gelsin; kıdem tazminatı yok, işçi mi değil mi belli değil, kötü bir düzenlemeydi. İşçiler, kamuoyu, sendikalar olarak bu hayırlı haberi bekliyoruz. Her gün işçilerle ilgili olumsuz haber duymaktan yorulduk."

"UMUDUM BUGÜN ÇÖZÜM ÜRETECEKLER"

Sorunun çözülüp çözülmediğine ilişkin bir soruya da Atalay "Sorun çözüldü gibi gözüküyor, bir görelim. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Meclis'te grubu olan tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum, bunun yanlış olduğunu ifade ettiler. MHP ile AK Parti de, haklı taleplerimizin doğru olduğunu kendilerine anlattık ve çözüm bekliyoruz bugün. Umudum, bugün çözüm üretecekler. Kamuoyuna açıkladıkları zaman biz de memnun olacağız. Bu anormal bir konuydu. Bunun çözülmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" karşılığını verdi.

TÜRK-İŞ SOKAĞA İNMİŞTİ

Türk-İş daha önce de Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri süren kıdem tazminatı ve esnek çalışma gibi düzenlemeleri içeren torba yasaya karşı sokağa çıkmıştı. 

"İstihdam paketi adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme, uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir" diyen Türk-İş İl Temsilcisi Nihat Zengin, 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere 'istihdam kolaylığı sağlayacağı' iddia edilen düzenlemenin aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına neden olacağını belirtmişti.

İŞVEREN DESTEK VERDİ, İŞÇİ İSYAN ETTİ

Hükümetin, salgın döneminde ekonomik koşulları iyileştirme amacıyla hazırlandığını söylediği 'torba yasa teklifi'ne işveren temsilcileri destek verirken, işçi konfederasyonları karşı çıkıyor.

İşçi sendikaları teklifteki söz konusu tüm hükümlere karşı olduklarını belirterek düzenlemelerin tümüyle paketten çıkarılmasını istiyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN