Türkiye'de çalışanlar neden mutsuz? Çarpıcı araştırma sonuçları!

Türkiye'de çalışanlar neden mutsuz? Çarpıcı araştırma sonuçları!

'İşin Geleceğini Güvence Altına Almak' başlıklı araştırma sonucuna göre, Türkiye'de çalışanların yüzde 23'ü önümüzdeki 12 ay içinde yeni bir işe geçmeyi düşünüyor. İnsanların iş değiştirmek istemelerindeki temel nedense 'düşük maaş' olarak göze çarpıyor. İşte detaylar...

Koronavirüs salgını birçok insan için iş hayatında var olan zorlukları daha da belirgin hale getirdi. Uzaktan çalışmaya geçilmesiyle birlikte çalışanların kariyerini sorgulamasını tetikleyecek pek çok konu var fakat geleceğin belirsizliği ve işsizlik korkusu ürkütüyor.

Yazılım güvenliği firması Kaspersky'nin 'İşin Geleceğini Güvence Altına Almak' raporuna göre salgın dönemi koşullarında Türkiye'deki çalışanların yaklaşık dörtte biri işini değiştirmek istiyor. Çalışanlar için güzel bir kariyer inşa edebilmenin en temel adımı, haklarının gerçekten korunduğu bir kurumda tatmin eden bir gelire sahip olmak.

man-looking-sad.jpg

İNSANLAR NEDEN İŞ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR?

İnsanların kariyer değişikliği için öne sürdükleri en büyük itici güçler arasında daha yüksek bir maaş alma arzusu (yüzde 50) ve daha iyi bir iş-yaşam dengesine kavuşmak (yüzde 46) yer alıyor.

İş piyasasındaki belirsizliklere rağmen insanlar yine de çalışmaya dair hırslarını koruyor. Türkiye'de çalışanların yüzde 60'ı pandemi koşullarında durumunu korumayı tercih etse de pek çok çalışan iş günlerini kişisel yaşamlarına daha iyi uyacak şekilde yeniden şekillendirme konusunda cesaret buluyor.

Çoğu karantina ve uzaktan çalışma sürecinin ortasında kariyerlerinin geleceğini düşünmek, becerilerini geliştirmek veya yeni bir şeyler öğrenmek için daha fazla zamanları olduğuna inanıyor.

5c6429e0360000150f6af8f9.jpeg

TEMEL NEDEN DÜŞÜK MAAŞ ÜCRETİ

Seçim hangi yönde olursa olsun, iş değişiminin en büyük motivasyonu daha iyi maaş beklentisi olarak öne çıkıyor (yüzde 50).

Ankete katılanların yüzde 46'sını motive eden ikinci en yaygın neden ise daha iyi bir iş-yaşam dengesine kavuşmak. Zira pandemi evde aileyle daha fazla zaman geçirme fırsatı sunmanın yanı sıra, kişisel ilgi alanlarını ve hobileri takip etmenin önemini ortaya çıkardı. Çalışanlar bu fırsatı kaybetmek istemiyor.

Maaş ve iş yaşam dengesinin ardından üçüncü öne çıkan neden ise daha değerli ve anlamlı bir role duyulan ihtiyaç (yüzde 29). 2020'de yaşananlar çalışanların mevcut rollerini yeniden düşünmelerine, zamanlarının değerini ve neye harcamak istediklerini fark etmelerine olanak tanımış gibi görünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN