Türkiye'ye 'Basra' dalgası geliyor! Sıcaklar daha da bastıracak!

Türkiye'ye 'Basra' dalgası geliyor! Sıcaklar daha da bastıracak!

Türkiye, Basra Alçak Basıncı nedeniyle bir hafta boyunca sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. Sıcaklıkların yarından itibaren mevsim normallerinin 5-7 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'de bir haftalık süreçte yağış beklenmezken, 3 ilde havanın parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Türkiye'ye bir hafta sürecek 'sıcak hava' dalgası geliyor, sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-7 derece üstüne çıkacak.

SADECE KUZEY KESİMLERDE YAĞIŞ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, Türkiye bir hafta boyunca Basra Alçak Basıncı nedeniyle sıcak havanın etkisinde kalacak. Yurdun kuzeydoğu kesimleri haricinde yağış öngörülmüyor.

Doğu Karadeniz'in iç ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde öğleden sonraları kısa süreli mevzi gök gürültülü sağanak geçişleri tahmin ediliyor. Diğer yerlerde havanın genellikle az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren gelecek hafta ortasına kadar daha da artması ve mevsim normallerinin 5-7 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

3 BÜYÜK KENTTE HAVA NASIL OLACAK?

Ankara, İstanbul ve İzmir'de bir haftalık süreçte yağış beklenmezken, 3 ilde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Ankara'da hava sıcaklığının 33-36, İstanbul'da 31-34, İzmir'de 34-37 dereceleri bulması bekleniyor.

TÜRKİYE HAFTALIK HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN