Üç aylar tesbihi nasıl çekilir?

Üç aylar tesbihi nasıl çekilir?

3 aylarda çekilecek tesbihler, Ramazan'a adım adım yaklaşılan günlerde dindar vatandaşlar tarafından eda ediliyor. İslam dininde kutsal sayılan üç ayların, 13 Şubat 2021 Cumartesi günü itibarıyla başladığını hatırlatalım. İşte, üç aylarda yapılacak ibadetler...

Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre, mübarek üç aylarda tesbih çekmek, tövbe etmek ve dua etmek gerekiyor. Sevap katsayısının, normal zaman göre Ramazan ayındaki Kadir Gecesi'ne kadar katlanarak arttığı kutsal 3 aylarda, çekilecek tesbihler dindar insanlar için önem arz ediyor.

ÜÇ AYLARDA HANGİ TESBİHLER ÇEKİLMELİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, "Hazreti Peygamber, mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir. Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsedilmemiştir.

Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çeki düzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla müminler hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli, hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler" açıklamasında bulundu.

3 AYLARDA ÇEKİLECEK TESBİHLER

Bazı vatandaşlar recep ayının ilk günü girince 111 defa "Allahümme Salli Ala Muhammed" diye İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e salat-ü selam getirir.

Daha sonra 1660 defa "Ya Allah" diye tesbih çekilir. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere "La İlahe İllallah", 100 kere de "Muhammedürresulullah" diye bu tesbihe devam edilir.

10 gün 100 defa Sübhanallahil hayyil-kayyum

10 gün 100 defa Sübhanallahil ehadi's-samed

10 gün 100 defa Sübhanallahil gafuri'r-rahim

ÜÇ AYLARDA YAPILABİLECEK İBADETLER

Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i Enbiya yapılabilir ve oruç tutulabilir. Üç aylarda her gün başında ve sonunda 7'şer defa Fatiha suresi ve 100 İhlas suresi okunabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN