Miraç Kandili'nde ne yapılmalı? Kandilde yapılacak dualar ve ibadetler

Miraç Kandili'nde ne yapılmalı? Kandilde yapılacak dualar ve ibadetler

İslam dininde kutsal kabul edilen üç aylar; Regaib, Miraç ve Berat kandillerini de içinde barındırıyor. Hicri takvime göre Recep ayının 27. günü kutlanan Miraç Kandili, bu yıl 27 Şubat 2022 Pazar günü idrak ediliyor. İşte, Miraç Kandili'nde yapılması gereken ibadetler ve dualar...

Miraç Kandili, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edildiği gündür. Bu mübarek günü ibadet ederek ve Allah'a duada bulunarak geçirmenin faziletleri bulunuyor. Yılın ikinci kandili olan Miraç Kandili, birçok inançlı Müslüman için sevap kazanılacak bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

MİRAÇ KANDİLİ'NDE NE YAPILMALI?

Miraç Kandili'nde yapılacak ibadetlerin başında namaz ve oruç gelir. Bu gece kılınacak namazların sevabı Hz. Muhammed tarafından hadisi şeriflerle önemi ve faziletleri ile bildirildi.

* Gündüzünde oruç tutmak
* Gece teheccüt namazına kalkmak
* Zikir çekmek
* İstiğfar (tövbe) etmek
* Dua etmek
* Seherde kuşluk (duha) namazı
* Kur'an-ı Kerim okumak

KANDİLDE YAPILACAK DUA VE İBADETLER

Miraç gecesinde yatsı namazından sonra 12 rekat 'hacet namazı' kılınır. Beher rekatta Fatiha'dan sonra 10 İhlas okunur.

Namaza niyet:

"Ya Rabbi, rızai şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve tüm esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili habibin Resul-i Zişan Efendimiz hürmetine, ben aciz kulunu affı ilahine, feyzi ilahine ve rızai ilahine mazhar eyle, Allahüekber."

Namazdan sonra:

4 Fatiha-ı Şerif,

100 defa, Sübhanallahi velhamdü lillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber. Vela havle vela kuvvete illa billahi'l aliyyi'l-azıym.

100 İstiğfari şerif

100 Salavat-ı şerif okunup dua yapılır.

Bu namazda, İhlaslar yüzer adet okunursa veya bu namaz 100 rekat olarak kılınırsa; bunu yerine getiren mü'min huzur-i ilahiye namaz borçlusu olarak çıkmaz.

Miraç gecesinden sonraki gün, mutlaka oruçlu olmalıdır. O gün öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır. Her rekatta Fatiha’dan sonra,

5 Ayetül kürsi,

5 Kul ya Eyyühel Kafirun,

5 İhlası şerif,

5 Kul euzu birabbil felak,

5 Kul euzu birabbinnas okunur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN