UNICEF: Mozambik'te 250 bin çocuk salgın hastalık tehdidi altında

UNICEF: Mozambik'te 250 bin çocuk salgın hastalık tehdidi altında

UNICEF, göç etmek zorunda kalan 250 bin Mozambikli çocuğun salgın hastalık tehdidi altında olduğunu açıkladı. Bu artışta mevsimsel yağışların ve Kovid-19'un da etkili olduğu belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), çatışmalar ve terör saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan 250 bin Mozambikli çocuğun salgın hastalıkların tehdidi altında olduğunu açıkladı.

"MEVSİMSEL YAĞIŞLAR SALGIN HASTALIKLARIN ARTMASINA NEDEN OLUYOR"

UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, mevsimsel yağışların, mülteci kamplarındaki salgın hastalıkların artmasına neden olduğuna dikkati çekti. Fore, "Mozambik'in kuzeyindeki Cabo Delgado'da çatışmalardan kaçan yaklaşık 250 bin çocuk ölümcül hastalıkların tehdidi altında bulunuyor" uyarısı yaptı.

"KOVİD-19 DA SÜRECİ ETKİLİYOR"

Kolera, ishal ve tifo gibi hastalıkların artmasında temiz su ihtiyacının karşılanamaması ve yetersiz beslenmenin de etkili olduğunu kaydeden Fore, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının da şartları olumsuz etkilediğini vurguladı.

Fore, "Özellikle yerinden edilmiş binlerce çocuğun aileleriyle bağlantıları kopmuş. Bu savunmasız çocukların acil olarak korunmaya ve psikolojik desteğe ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

BM ACİL YARDIM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Birleşmiş Milletler, Mozambik'te Ensar'ul Sunna saldırılarından ve devam eden çatışmalardan etkilenen 1,1 milyon kişi için acil yardım çağrısı yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN