Üniversite öğrencileri en iyi hatip olmak için yarışıyor

Üniversite öğrencileri en iyi hatip olmak için yarışıyor

Üniversite okuyan, yüksek lisans yapan ve gelecekte iyi bir hatip olmak isteyen öğrenciler birbirleriyle yarışıyor. Sanattan siyasete, ekonomiden bilime kadar kendileri belirledikleri konularda başarıya ulaşan gençler İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin 'Söz Sende Hitabet Yarışması'nda ödüllerini alacak. Yarışmanın finali ve ödül töreniyse yarın gerçekleştirilecek.

MUHAMMED KILIÇ / İSTANBUL

Lisans ve yüksek lisans öğrencileri kendilerini İstanbul Zaim Üniversitesi'nin organizasyonunda ve Ziraat Katılım Bankası'nın sponsorluğunda gerçekleşecek olan hitabet yarışmasında kanıtlıyor. Öğrenciler kendi belirledikleri alan ve konularda 'en iyi hatip' olmak için yarışıyor.

FİNALİ YARIN

Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin öğrencilere tanıdığı imkanlardan bir yenisi de iş hayatında ve yaşamda başarılı olmaları için düzenlenen 'Söz Sende Hitabet Yarışması'. Yarışmanın diğer ayakları tamamlandı.  Final programı ise yarın(17 Mayıs Salı günü) gerçekleştirilecek. Yarın  saat 13.30'da üniversitenin Halkalı Kampüsü'nde yapılacak ödül töreninde aynı zamanda ödüller de sahiplerini bulacak.

16-05/17/img-20160516-wa0002

21 ÜNİVERSİTEDEN ÖĞRENCİLER BAŞVURDU

Ziraat Katılım Bankası sponsorluğunda, düzenlenen yarışmaya 21 üniversiteden 150 lisans ve yüksek lisans öğrencisi katıldı.

FİNALDE 8 ÜNİVERSİTEDEN 21 ÖĞRENCİ

Yarışmanın ön elemesi ve ikinci elemesi dün gerçekleşen oturumla tamamlandı. Üniversitesi Halkalı Yerleşkesi'nde yapılan yarışmada 8 farklı üniversiteden tam 21 öğrenci finale kaldı. Hitabet yarışmasında final töreniyse yarın 13.30'da yapılacak.

JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER BULUNUYOR

En iyi hatibin seçileceği yarışmada, alanlarında başarılı ve ünlü isimler de jüri koltuğunda oturuyor. Yarışmanın jüri üyeleri Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan, Şair Nurullah Genç ile Şair ve Sunucu Serdar Tuncer'den oluşuyor.

16-05/17/img-20160516-wa0001

BİRİNCİYE 3 BİN TL

Yarışmacılar kendi belirledikleri konu üzerine 3 dakika boyunca sunum yapacak. Yarışmanın finalinde 21 öğrenci jüri üyelerini etkilemek için yarışacak. Finalde dereceye girecek öğrencilerden birinciye 3 bin TL , ikinciye 2 bin TL, üçüncü ye ise 1.000 TL para ödülü verilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN