Van'daki çığ faciasında kurtarma anları

Van'daki çığ faciasında kurtarma anları

Dün akşam Van'da meydana gelen çığ faciasında ölü sayısı 8'i jandarma, 3'ü güvenlik korucusu olmak üzere 11'e yükseldi. Çığ altında kalan minibüse ulaşma anları objektiflere böyle yansıdı.

Van-Bahçesaray karayolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüste bulunduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken ikinci çığ düştü.


Çığ altında kalan bazı kurtarma ekibi görevlileri kendi imkanlarıyla kurtulurken, arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.


Dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı.

 

Meydana gelen ikinci çığ faciasında 8'i jandarma, 3'ü güvenlik korucusu olmak üzere 11 kişi hayatını kaybetti.


Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci defa çığ düştü.


İlk bilgilere göre çığ altında araçlar ve kurtarma ekibinin kaldığı bildirildi. Çığ faciasından bazı kurtarma ekibi görevlileri ve bölgeye desteğe giden vatandaşlar kendi imkanlarıyla kurtulurken, arama kurtarma çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği belirtildi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, arama kurtarma faaliyeti yürüten ekibin üzerine çığ düştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyu yakın takibe aldı.

Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu arayarak konu hakkında detaylı bilgi aldı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde çığ tehlikesi beklendiği belirtildi.

Açıklamada, “Bölgemiz genelinde buzlanma ve don olayı ve yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Bölgede çekilen fotoğraflar, çalışmaların büyük bir zorlukla devam ettiğini gösteriyor.

Kurtarma çalışmaları objektiflere böyle yansıdı...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN