Vatandaşa 'Terbiyesizlik yapma lan' diyen Ilgın Kaymakam'ı Vali yardımcısı oldu

Vatandaşa 'Terbiyesizlik yapma lan' diyen Ilgın Kaymakam'ı Vali yardımcısı oldu

Konya'nın Ilgın ilçesinde topraklarının kamulaştırılmasına tepki gösteren bir vatandaşa 'Terbiyesizlik yapma lan' diyen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bilecik Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile 427 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Görev yeri değiştirilen mülki amirlerden birinin isim de dikkat çektı.

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi'nde açılması planlanan kömür ocağı için tarlalarının kamulaştırılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, 11 Temmuz’da karayolunu trafiğe kapattı.

MAHALLELİ KAYMAKAM'I YUHALADI

Eylemlerini sonlandırmaları için bölge halkıyla görüşen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, bir vatandaşa "Terbiyesizlik yapma lan" diye çıkıştı. Bunun üzerine bölge halkı kaymakamın sert tavrını yuhalayarak protesto etti.

Tepkiler üzerine Kadiroğlu'nun bölgeden ayrılmak istedi, aracına gittiği sırada ise jandarma ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı.

ÖDÜL GİBİ CEZA!

Olayın ardından Konya Valiliği, Kaymakam Kadiroğlu'nun Valilik emrine alındığını, yerine ise geçici olarak Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın'ın görevlendirildiğini açıklamıştı.

Son olarak dün gece yayımlanan atama kararnamesiyle Kadiroğlu'na ödül gibi ceza verildiği ortaya çıktı. Vatandaşa 'Terbiyesizlik yapma lan' diyen Kadiroğlu, Bilecik Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN