Yalova'da tehlikeli provokasyon: Alevi vatandaşların evleri işaretlendi

Yalova'da tehlikeli provokasyon: Alevi vatandaşların evleri işaretlendi

Yalova'da Alevi vatandaşların evlerine kırmızı boyalarla işaret konulması, tedirginliğe neden oldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Yalova CHP il teşkilatı mahalleye giderek ırkçılara ve faşistlere geçit vermeyecekleri bildirdi.

Yalova'da Bağlarbaşı Mahallesi'nde Alevi vatandaşların evlerine ait duvar ve kapılara sprey boyayla 'Alevi' diye yazıldı. Polis, Alevi vatandaşların evlerini boya ile işaretleyen faillerin peşine düştü.

"FAŞİSTLERE, IRKÇILARA, YOBAZLARA GEÇİT YOK!"

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, "Yalova gibi bir şehirde bazı Alevi yurttaşlarımızın evlerini işaretleyerek yapılan bu insanlık dışı, bu bağnaz hareketi esefle kınıyorum. Sorumluların hemen bulunması için emniyet yetkililerini acilen göreve çağırıyorum. Bu olayın muhakkak takipçisi olacağız. Bunu yapan yaratıkların Yalova'da yaşamasından dolayı da büyük utanç duyuyorum" ifadelerini kullandı.

alevi-2-16-9-1611588274-880x495.jpg

Bağlarbaşı Mahallesi'ne giderek Alevi vatandaşlara geçmiş mesajlarını ileten Güler, "Tarihte de örneği olduğu gibi bir fişleme çalışması söz konusudur. Sabah saatlerinden beri emniyet ile irtibata geçip mağdur vatandaşları tek tek ziyaret ettik. Bunu yapan faşistlere, ırkçılara, yobazlara geçit vermeyeceğiz Cumhuriyet Halk Partisi olarak" diye konuştu.

"BUNLARI YAPAN VATAN HAİNİDİR!"

Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesine bir tepki de Yalova MHP İl Başkanı Namık Öz'den geldi. MHP'li başkan Namık Öz, "Kapısına 'Alevi' yazıp bu milletin bir parçasını ötekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini düşünenler her kimse, tescilli vatan hainidir. O fırçayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir" dedi.

"NEDEN YAZI YAZIYORSUNUZ? KAPIMIZI ÇALIN ÇAYIMIZI İÇİN"

Yaşananlara tepki gösteren bir Alevi vatandaş ise, "Neden yazı yazıyorsunuz kapımızı çalın, kahvemizi için, çayımızı ikram ederiz. Bizler aşımızı paylaşan insanlarız... Öyle üç beş çapulcuya da papuç bırakamayız" ifadelerini kullandı.

alevi-5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN