Yandex 13 yıl sonra logosunu değişti

Yandex 13 yıl sonra logosunu değişti

Arama motoru Yandex, 13 yıl sonra ilk kez portalın giriş sayfasındaki logoda değiştirerek, yazı tipini yeniledi.

Rus arama motoru Yandex, 13 yıl aradan sonra ilk kez portalın giriş sayfasındaki logoda değişikliğe giderek yazı tipini değiştirdiğini bildirdi. Logodaki değişiklik, Rus internet şirketinin yeni kurumsal kimliğinin bir parçası oldu. Yandex ayrıca arama satırını da, okun şeklini tekrar etmeyecek şekilde değiştirdi.

yana.jpg

‘Ya (Я)' HARFİ EKLENDİ

Öte yandan şirketin görsel kimliğine, kırmızı daire içinde Rusça ‘Ya (Я)' harfi eklendi. ‘Ya (Я)' harfi bundan böyle şirketin ara yüzlerinde ve çevirim dışı öğelerinde görülecek. Örneğin kurye çantalarında ve ‘Yandex.Taksi’ otomobillerinde görülecek. Yeni yazı tipi ise servislerin logolarında kullanılacak.

​'MODERN YANDEX'İN ÖZÜNÜ YANSITIYOR'

‘Yandex.Arama’ Tasarım Direktörü Gennadiy Lohtin, logo değişikliğiyle ilgili şu ifadelere yer verdi:

 “Yeni kimlik, modern Yandex'in özünü yansıtıyor ve akıllı telefon ekranından Yandex.Lavka'nın (çevirim içi market uygulaması) ürünlerinin bulunduğu pakete kadar çeşitli yüzeylerde hoş bir görüntü veriyor. Aynı zamanda, Yandex hizmetlerinin ortak teknolojilere ve ortak bir başlangıca (arama) sahip olduğunu anımsatıyor.” 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN