Aliexpress mağaza açma nasıl yapılır? Adım adım Aliexpress mağaza açma işlemleri ve gerekli belgeler

Aliexpress mağaza açma nasıl yapılır? Adım adım Aliexpress mağaza açma işlemleri ve gerekli belgeler

Dünyadaki en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan AliExpress ülkemizde de fazlası ile kullanılmaktadır. Dünya çapında müşteriye sahip olan sitede mağaza açmak isteyen kişiler ne yapması gerektiğini araştırıyor.Bizde yazımızda Aliexpress'te mağaza açma yöntemleri sizlerle paylaştık.

Dünyada en çok bilinen ve birçok kişi tarafından kullanılan AliExpress e-ticaret mağazası olarak karşımıza çıkmaktadır.2019 yılında ülkemizde faaliyete geçen AliExpress dünya çapında bir müşteri kitlesine sahiptir.Bu nedenle satış yapmayı düşünen birçok kişide AliExpress üzerinden mağaza açma fikrini düşünmeye başladı. Bizde AliExpress üzerinden nasıl mağaza açılabileceğini sizlerle paylaştık.

ALİEXPRESS MAĞAZA NASIL AÇILIR?

Girişimci ruha sahip birçok kişi AliExpress sitesi üzerinden mağaza açma fikrini aklına getirmektedir. Mağaza açmak isteyen birçok kişi için bazı yöntemler bulunmaktadır.

AliExpress üzerinden mağaza açacak olan kişilerin öncelikle gerekli olan belgeleri tamamlaması gerekir. Belgelerin tamamlanması ile birlikte mağaza başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuz onay aldıktan sonra marka oluşturma, ürün listeleme ve mağaza tasarımı gibi adımları gerçekleştirebilirsiniz. Aliexpress'te mağaza açmak için gerekli adımlar şu şekildedir:

Birinci Adım: Şirket ve temsilcileri ile birlikte iletişim bilgilerinin hazırlanması ve online başvuru yapılması gerekir.

İkinci Adım: Türkçe olarak hazırlanmış bulunan AliExpress Satıcı Merkezine giderek“Aliexpress’e Katılın” seçeneğini tıklayın.

Üçüncü Adım: Önünüze gelen ekranda ülke seçimini yaptıktan sonra e-posta hesabı ve onay ekranında e-posta adresini girerek onay işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Dördüncü Adım: Bu aşamada iş Bilgilerinizi eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. Sayfada yer alan AliExpress Satıcı Sözleşmesini indirerek okumanız ve kabul etmeniz gerekir.

Beşinci Adım: Başvuru işlemi tamamlanan kişiler 2-3 gün içerisinde sonuçlarını öğrenebilirler. Başvuru onayınız ya da ret cevabınız e-posta yolu ile size iletilecektir.

Altıncı Adım: Başvuru işleminiz onaylandıktan sonra mağazanızı açarak ürün girişi yapabilirsiniz.

aliexpress mağazası nasıl açılır

ALİEXPRESS MAĞAZA AÇMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

AliExpress Sitesi üzerinden mağaza açmak isteyen kişilerin belirli belgeleri tamamlaması gerekir. Mağaza açmak için ihtiyacınız olan belgeler şu şekildedir:

Vergi kimlik numarası

Şirkete ait bilgiler (ticaret sicil gazetesi, ticaret odası kaydı, vergi levhası)

Şirketin yasal temsilcisine ait bilgiler

İmza sirküleri

E posta adresi

Banka hesap bilgileri

Telefon numarası

Buradaki bilgilerin belge türünde çevrimiçi olarak şirkete gönderilmesi yeterli olmaktadır. Bu belgeler dışında herhangi bir fiziksel belgenin kargolanma işlemine gerek duyulmaz.

ALİEXPRESS MAĞAZA AÇMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?

AliExpress üzerinden mağaza açmanın avantajları da merak ediliyor. AliExpress mağazasının avantajları şu şekildedir:

Ücretsiz olarak mağaza açabilirsiniz.

Diğer mağazalara oranla daha düşük komisyon ücretleri ödemektedir.

Dünya geneline hizmet veren bir site olarak karşımıza çıkan Aliexpress Türkçe olarak da kullanılmaktadır.

Mağaza açmak için hızlı kayıt ve satış yapılabilmektedir.

AliExpress üzerinden kristalleşmiş bir mağaza Açabilir ve marka kimliği oluşturabilirsiniz.

Bununla birlikte mağaza açmak isteyenlere de çok sayıda ücretsiz satış ve destek programı bulunur.

Lojistik yapıdan faydalanabilirsiniz.

Global bir pazar üzerinden e-ticaret yapısını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Hızlı ve güvenilir bir ödeme sistemi kullanılmaktadır.

Markanızı dünya çapında duyurabilirsiniz.

aliexpress mağaza açmak cretli mi

ALİEXPRESS ÜZERİNDEN SATIŞ YAPMAK GÜVENLİ MİDİR?

AliExpress üzerinden satış yapacak olan kişilerin kafalarındaki en önemli soru satış işlemlerinin güvenli olup olmadığıdır. AliExpress üzerinden satış yapan yüzbinlerce satıcı bulunurken bu sitelerden alışveriş yapan milyonlarca alıcıda yer almaktadır.

Bu nedenle alıcı ve satıcı açısından Aliexpress'in güvenli bir e-ticaret sitesi olduğu söylenebilir. AliExpress üzerinden yapılan satışlarda siparişlerin müşteriye ulaşması durumunda ödeme işlemi onaylanır. Bu durumda Hem satıcı hem de alıcı açısından güvenli bir alışveriş sistemi oluşturulur.

ALİEXPRESS MAĞAZA AÇMAK ÜCRETLİ MİDİR?

AliExpress üzerinden mağaza açacak olan kişilerden belirli bir ücret alınmaktadır. Şirket mağazalardan belirli yüzdeler üzerinden komisyon ücreti alır.

Mağaza açılan kategori doğrultusunda %5 ve %8 arasında değişen bir komisyon ödemesi yapılır. Bu oranlar birçok e-ticaret sistemine göre daha düşük tutulmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN