Araba camına film takmak yasak mı? Cam film takmanın cezası 2022

Araba camına film takmak yasak mı? Cam film takmanın cezası 2022

Araba camına film takmak yasak mı? Cam film takmanın cezası ne? Araba cam filmi yasak mı? Araba camına film takmanın cezası nedir? Soruları pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz...

Araç camlarına film çekmenin yasallığı en tartışmalı konulardan biri olmaya devam ediyor. Aracın içinin çeşitli nedenlerle görünmemesini isteyen sürücüler çeşitli hızlarda filme alınır. Bazıları güneş ışınlarını sevmeyip araca daha az girmesini isterken bazıları da bu yöntemi eşin çocuğunu daha az görünür ve araçta rahatsız etmek için kullanıyor. Özellikle son zamanlarda araçlarda cam filmi veya renkli cam uygulamasında birçok değişiklik olmuştur. Bu durum sürücüler için oldukça kafa karıştırıcı görünmektedir.

ARACIN CAMINA FİLM TAKMAK YASAK MI?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı önceden belli kriterlere göre cam filmi ve renkli camların araçlara takılmasına izin veriyordu. Hatta bu değişiklik sayesinde birçok vatandaş ön cam hariç arabalarına cam filmi takıyor. Ancak son dakika değişikliği ile cam filmi kullanımı bir kez daha yasaklandı. Serbest arka camlar ve yasaklı ön camlar olarak özetlenebilecek yönetmelikte Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin standartları esas alındı. Belirlenen kurallara uymayanlar ciddi bir kusur olarak kabul edilecektir. Cam filmini çıkarmamış olanlar muayeneyi geçemezler.

Tüm cam filmleri yasaklanmamıştır. Yukarıda bahsedilen düzenleme ön cam filmi için geçerlidir. Yan ve arka camlara cam filmi koyabilirsiniz. Ancak bu cam filmi standartları karşılamalıdır. Sadece görüşü engellemeyen ve yasalara uygun cam filmleri takılabilir. 1 numaralı cam filmi ve 2 numaralı cam filmi burada yayınlanır. Ancak 3 numaralı cam filmi ve 4 numaralı cam filminin montajı kesinlikle yasaktır. Araç ön camında tüm cam filmleri yasaktır.

ARAÇLARA CAM FİLMİ TAKMA CEZASI NE KADAR?

Bahsettiğimiz gibi ani bir değişiklik sonucunda araçlara cam filmi takılması tekrar yasaklandı. Daha sonra görevliler aracınızın cam filmini görürlerse söküp para cezası verme hakkına sahiptirler. Araba cam filmi takmanın cezası 2022'den itibaren 427 TL. Önümüzdeki sezon bu cezanın artırılıp artırılmayacağına bakacağız.

CAM FİLMİ CEZASI NASIL VE NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Eskiden araçlara takılan cam filmi görüşü engellemediği sürece izin veriliyordu. Burada görüşü engelleyip engellemediğine karar vermek polise bırakıldı. Bu cezaya itiraz etme şansınız da vardı. Ancak değişiklikle birlikte yönetmelikte belirtilen kurallara uymayan cam filmli sürücülere bundan böyle cezai işlem uygulanacaktır. Bu pencere mahkumiyetine Sulh Mahkemesi aracılığıyla itiraz edebilirsiniz. Ancak olumsuz sonuçlar durumunda para cezası ve masraf ödemeniz gerekeceğini unutmayın.

Daha önce trafik polisi ile şoförler arasında birçok tartışmaya neden olan araçlara cam takılmasına karşı binlerce kişi karşı çıktı. Kararın ardından vatandaşlar mahkemeye başvurdu. Kocasının rahatsız olduğunu, küçük bir çocuğu olduğunu ve aracın içini görmek istemediklerini bildirenler özellikle cezaya karşı çıktı.

Bu nedenle standart cam filmleri yan camlara ve arka cama serbestçe monte edilir. Ancak, ekran filmi tamamen yasaktır. Cezalardan kaçınmak için cam filmlerini çıkarmak en iyisidir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN