Askercell nedir, ücretli mi, nereden alınır? Askercell paketleri ve ücretleri

Askercell nedir, ücretli mi, nereden alınır? Askercell paketleri ve ücretleri

Askere gidecek olanlar Askercell hattını merak içerisinde araştırmaya başladı. Askercell paket ücretleri ne kadar, hangi saat aralığında arama yapılabilir, nereden alınır, iptal etmek için ne yapmak gerekir? Sorularının cevabı için haberimize göz atabilirsiniz...

Askerdeyken sevdiğimiz insanlarla iletişim kurmanın en hızlı yolu şüphesiz ki telefon kullanmaktır. Ancak 2015 yılına kadar askerlerin cep telefonu kullanması yasaklandı. Nitekim cep telefonu kullanan askeri personelin cep telefonlarına da el konuldu ve askerlik süreleri 21 gün uzatıldı. Ancak 2015 yılında çıkarılan bir kanunla bu statü kaldırılmıştır. Ancak uygulama döneminde günlük hayatımızda kullandığımız cep telefonları ve hatları askerlik hizmetini kullanamıyoruz. Bunun yerine, Turkcell ile Genelkurmay arasında yapılan bir anlaşma ile ortaya çıkan Askercell kullanılmalıdır. Peki Askercell nasıl ve nereden alınır?

Askercell Nasıl ve Nereden Alınır?

Genelkurmay, kışlalarda dış Turkcell Askercell dışında hat kullanılmasını yasaklıyor. Bu nedenle sevdiklerinizle mesajlaşabilmek ve sohbet edebilmek için mutlaka Askercell satın almalısınız. Askercell satın almak çok basit bir işlemle yapılabilir ve ayrıca bu işlem sonunda herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez.

Askercell satın almak için herhangi bir Turkcell mağazasına giderek hattınızı değiştirmeniz gerekir. Bunun için Turkcell bayilerinde bulunan Askercell başvuru ve onay belgesini doldurup imzalamanız yeterlidir.

Askercell Nasıl Kullanılır?

Askercell'i isteyen bayiye gittiğinizde sizden 7 telefon numarası isteniyor. Bu telefon numaraları hattınız için tanımlanmıştır. Bu numaralar, 5 iç hat numarası ve 2 dış hat numarası olarak tanımlanan hattınız için tanımlanmıştır. Hattınız açıldığında, bu numaraları ücretsiz olarak arayabilir ve kısa mesaj gönderebilirsiniz.

askercell

Askercell Arama Saatleri

Mesai saatlerinde kullanılmaz, yani aktif değildir. Yani Askercell hattınızı sadece 18:00 - 08:00 saatleri arasında kullanabilirsiniz.

Askercell Hafta Sonu Açık Mı?

Askercell ile sadece hafta içi ve mesai saatleri içinde arama yapamazsınız. Böylece cumartesi ve pazar günleri aramalarınızı yapabilirsiniz.

Askercell Nasıl İptal Edilir?

Askerlik göreviniz bittiğinde, üye olurken yaptığınız gibi herhangi bir Turkcell bayisi ile görüşerek Askercell hattınızı iptal edebilir ve eski kullanımınıza geçebilirsiniz.

Askercell Ücretli Mi?

Bu durum karışıklığa neden olmaktadır. Askercell hattı satın almak, diğer bir deyişle hattınızı Askercell'e aktarmak ücretsiz bir işlemdir. Ancak Askercell hattınızı kullanmak için Turkcell'in sunduğu paketleri satın almanız gerekmektedir. Bunu bir Turkcell bayisinden hat alırken veya müşteri hizmetleri aracılığıyla yapabilirsiniz.

Askercell Satın Almak Gerekli Mi?

Birimlerde hattınızın Askercell olup olmadığı kontrol edilmez. Teslim olurken sadece telefonunuz izlenir ve telefonunuzun kamerası varsa içeri alınmazsınız. Bu yüzden kamerasız bir telefon kullanmalısınız.

Askercel Paketleri ve Ücretleri

Herkes için süper ucuz Askercell tarifeleri vardır. Buna göre Askercell ile her yöne 500 dakika, 500 dakika sabit ve 1000 SMS paketi 20 TL ücretlendiriliyor. Paket bittiğinde, aynı fiyata tekrar alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN