Bartın Amasra maden ocağı kimin? Bartın Amasra maden ocağındaki patlamanın sebebi ne, neden oldu?

Bartın Amasra maden ocağı kimin? Bartın Amasra maden ocağındaki patlamanın sebebi ne, neden oldu?

Bartın da gerçekleşen maden ocağı patlaması Türkiye’nin gündemine oturmuş durumda. Amasra maden müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamada ölü veya yaralı var mı? Maden ocağı kime ait? Nerede? Patlamanın sebebi ne?

Bartın da meydana gelen maden ocağı patlaması herkesin dikkatini çekti. Akıllara ölü ya da yaralı var mı? Patlamanın nedeni nedir? Maden ocağı nerde veya kime ait sorularını getirdi? işte detaylar…

 

PATLAMADA ÖLÜ YA DA YARALI VAR MI?

Amasra’da gerçekleşen maden ocağı patlamasında 14 işçi öldü ve çok sayıda işçi mahsur kaldı. Hemen patlama meydanına giden AFAD, sağlık ekibi ve itfaiye yardımı ile mahsur kalan işçilerin çoğu kurtarıldı. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır " içerde 87 arkadaşımız vardı, 6 tanesi hareketsiz görünüyor.Tahliye ekiplerinin olaya müdahalesi sürüyor" dedi. 

maden ocağı

TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU NE ZAMAN KURULDU?

Türkiye Taşkömürü Kurumu, 1983 yılında 96 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile kuruldu. Kurumun amacı taşkömürü madenciliğidir. Kuruma bağlı 5 adet müessese vardır. Bunlar Armutçuluk Müessesesi, Kozlu Müessesesi, Üzülmez Müessesesi, Karadon Müessesesi, Amasra Müessesesidir ayrıca Zonguldak Merkezde Beyaz Saray olarak bilinen Genel Müdürlüğü bulunmaktadır.

maden ocağı

PATLAMAYA NEDEN OLAN ŞEY NE?

AFAD yaptığı açıklamada; "Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında trafo kaynaklı bir patlama meydana gelmiştir." Denildi.

 

PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ MADEN OCAĞI KİMİN?

Türkiye Taşkömürü kurumu, Amasra müessese müdürlüğüne bağlı işletilmektedir.

 

PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ MADEN OCAĞI NEREDE?

Gömü 1 Nolu İşletmesi Çınar Yolu Mevkii No: 80/1, 74310 Amasra/Bartın

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN