Çalışan annelere her ay 3 bin TL yardım yapılacak! Geri ödemesiz yardımı Bakanlık duyurdu

Çalışan annelere her ay 3 bin TL yardım yapılacak! Geri ödemesiz yardımı Bakanlık duyurdu

Devletin her yıl açıkladığı nakit desteklerinden biri de kamuoyuyla paylaşıldı. Çalışan annelere yönelik Avrupa Birliği ile ortaklaşa hazırlanan çalışma ile annelere her ay düzenli ödeme yapılacak. İşte detaylar...

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı ülkemizde vatandaşlar devletin sağlamış olduğu nakit desteğine başvuruda bulunmak için detayların açıklanmasını bekliyor. Bu defa destek verilecek grubun çalışan anneler olacağı açıklandı. Bakanlık şartları karşılayan annelere her ay 3 bin TL tutarında olacak ve geri ödeme şartı olmayacak.

Çalışan annelerin bebekleri olması halinde verilecek destekten şartsız koşulsuz faydalanabilecekler. Çocuklarına bakacak kimseleri olmayan bu anneler hem iş hayatlarına devam edebilirken hem de ev ekonomilerine yardımcı olmuş olacaklar.

Ödeme her ay düzenli yapılacak

SGK tarafından planlanan çalışmaya göre bu sayede hem sigortalı çalışan sayısında hem de kadın istihdamında artış sağlanıyor. Çalışan anneler yardımdan düzenli olarak her ay faydalanmış olacaklar. Özel bakıma muhtaç çocuklar için ise bakanlığın yardım tutarı 350 Euro dolaylarında olacak. Verilecek desteğin her yıl kademe kademe artışı sağlanacak.

Ekonomik planın Avrupa Birliği ile ortaklaşa yapıldığı çalışma eğitimci çocuk bakıcıları ve kadın istihdamını desteklenmesi amacı ile İstanbul, İzmir ve Ankara şehirlerinde yaşayan anneleri kapsıyor. Destekten faydalanabilmek için SGK 4/A kapsamında olmak ile beraber başvuru tarihi 0-2 yaş aralığında çocuğun bulunması şartı getirilmiştir.

Projeye göre bakıcı kişiler İŞKUR Mesleki Yeterlilik Kurumu veya MEB onaylı kurslardan sertifika almış olmalılar. 36 aylığa kadar 32 ay boyunca annelere destek ödemesi yatırılacak. Başvuruda bulunmak için e-devlet şifreleri kullanılarak www.sgkegitimlibakici.org ile www.sgk.org.tr siteleri üzerinden başvuru alınacak.

Şartlar

  • Başvuru tarihine göre çocuğun yaşının 0-2 yaş aralığında olması
  • SGK kayıtlarında annenin doğum izninde bulunmuyor olması
  • Ankara, İstanbul ve İzmir'de ikamet etmek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN