CİMER şikayeti nereye, nasıl ve hangi saatlerde yapılır? CİMER şikayet ve öneri yolları

CİMER şikayeti nereye, nasıl ve hangi saatlerde yapılır? CİMER şikayet ve öneri yolları

CİMER şikayeti için izlenmesi gereken yollar vardır. CİMERPORTAL uygulaması nasıl çalışılır, CİMER şikayet telefon numarası ne, CİMER çalışma saatleri nedir? Sorularının cevabına ulaşmak ve konuyla ilgili daha fazla detaylı bilgi almak için haberimize göz atabilirsiniz…

Cimer şikayetinin nereye, nasıl ve hangi saatlerde yapılacağı büyük bir merak konusu olmuş durumda. İşte detaylar... 

CİMER ŞİKAYETİ NEREYE YAPILIR?

CİMER şikayetinizi dört şekilde yapabilirsiniz. Bunlar:

1- Telefon: 150 Çağrı merkezi

2- Web sitesi üzerinden: https://www.cimer.gov.tr/

3- Faks: 0312 525 58 31

4- e-devlet şifresiyle

BAŞVURUNUZ CUMHURBAŞKANLIĞINA İLETİLEMEMİŞTİR NE DEMEK?

Başvurunuz Cumhurbaşkanına iletilemedi demek başvurunuzun çeşitli nedenlerle kabul edilmediği anlamına gelebilir. Çünkü CİMER'e başvurduğunuzda başvurunuzun dikkate alınması için belirli şartlar vardır. Benim önerim, başvurunuzu gözden geçirip yeniden yapmanızdır.

Başvurunuzun kabul edilmeme nedeni, anlık bir internet eksikliği veya başvuruyu kabul etmek için gerekli şartların olmaması olabilir. Çünkü başvuru sahibi kimliğini gizli tutmak istese bile başvuru sırasında kimliğini vermek zorundadır.

Başvurunuzun Başkana iletilmediğine dair bir mesaj alırsanız, başvurunuzu işaretleyerek ve kimliğinizi doğru girerek başvuruyu tekrar doldurunuz.

CİMER ŞİKAYET HATTI TELEFON NUMARASI

Cimer Şikayet Hattı telefon numarası 150'dir. 7 gün 24 saat bu hattı arayarak tüm hizmetlere ulaşabilirsiniz.

ALO 150 ÇAĞRI MERKEZİ CİMER ŞİKAYET BAŞVURUSU

• ALO 150 çağrı merkezini 7 gün 24 saat her yerde ve her zaman arayabilirsiniz.

• Önünüzde sizi dinleyecek ve söylediğiniz her şeyi kaydedecek bir görevli var. Son olarak, kendinize söylediğiniz her şeyi okuyacak ve kabul edip etmediğinizi soracaktır.

ALO 150 Hattının Avantajları: İnternet bağlantısı olmayan veya bilgisayarı zayıf olan kişilerin bu yöntemi kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü uygulamayı bilgisayarınıza kopyalamak çok az bilgisayar bilgisi gerektirir.

ALO 150 Çağrı Merkezi Eksileri: Şikayette bulunmanın bilgisayarla düşünmekten daha iyi bir yolu olduğunu düşünüyorum. Çünkü düşünerek yazmak, bu arada önemli bir şeyi kaçırmamızı engeller. Telefonda konuşurken bazı detaylar eksik olabilir.

NOT: Cimer başvurusu için ALO 150 servisini aramayı tercih edenler, başvurularını kağıda yazarak arama yöntemini seçebilirler. Bunu yaparak, başvurunuzdaki önemli detayları unutmayacaksınız.

Başvurunuzu daha kolay takip edebilmeniz için elektronik yönetim yoluyla başvurmanızı tavsiye ederim. Elektronik yönetici şifreniz varsa, sisteme giriş yaptığınızda başvurunuzun ilerlemesini daha kolay takip edebilirsiniz. Başvurunuzu doğrudan CİMER sayfasından da takip edebilirsiniz.

CİMERPORTAL

Cimerportal adresi https://www.cimer.gov.tr/'dir. Bu adresi girerek doğrudan şikayette bulunabilirsiniz.

Cimer portalı ile iletişime geçerken, şikayet ve önerilerde bulunurken dikkat etmeniz gereken aşağıdaki noktalar şunlardır:

• Cimer'e yapılan şikayet veya diğer açıklamalarda kullanılan dilin çok anlaşılır olmasına dikkat edin. Çalışanlar ne istediğinizi ve ne demek istediğinizi anlamalıdır.

• Cümlelerin anlaşılır olmasına dikkat etmelisiniz.

• Başvurunuzla ilgili bildiğiniz tüm kanun ve yönetmelikler vb. bunlardan bahsedebilirsiniz.

NOT: Talebinize konu olan etkinliğin tüm detaylarını yazabilirsiniz. Ancak, kişisel olarak çok uzun olmamasını tavsiye ederim. Çünkü konu dağınık olmamalıdır. Sorunuzu okuyan kişi ne istediğinizi bilmelidir. Ayrıca mevzuat konusunda net olun ki yetkililer şikayet veya talebin olumsuz çıkması durumunda kendilerini hangi durumda bulacaklarını bilsinler.

CİMER BAŞVURU TAKİBİ NASIL YAPILIR?

CİMER'e veya Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne https://www.turkiye.gov.tr/cimer-basvuru-sorgulama adresini ziyaret ederek başvurularının durumunu elektronik yönetim üzerinden sorgulayabilirler.

Ayrıca doğrudan CİMER üzerinden başvuru yaptıysanız ankete katılmak için aşağıdaki resme tıklayınız.

CİMER’E HANGİ KONULARDA BAŞVURU YAPABİLİRİM?

Devlet kurumları ile ilgili her türlü şikayet, bildirim veya istek ve öneride bulunmak için CİMER portalını kullanmak en kolay yoldur.

CİMERİMİN BAŞVURUSU NE KADAR SÜREDE SONUÇLANIR?

Başvurunuza en geç 30 gün içinde cevap verilecektir. Bu tabii ki en uzun dönem. Sözleşme daha önce feshedilmişse, doğrudan sizinle iletişime geçilecektir.

WWW.TCCB.GOV.TR ŞİKAYET

www.tccb.gov.tr adresinden doğrudan talepler kabul edilmemektedir. Başvuruyu yukarıda belirttiğim adresimden veya telefonla yapabilirsiniz.

CİMER ÇALIŞMA SAATİ

Cimer çalışma saati 7 gün 24 saattir. ALO 150 servis numarasını istediğiniz zaman arayabilirsiniz. Cimmer portalı üzerinden 7 gün 24 saat dilediğiniz zaman başvuru yapabilirsiniz.

ALO 150 ÇALIŞMA SAATİ

Bu telefon hattı 7 gün 24 saat açıktır.

CİMER'E İNTERNET DIŞINDAN NASIL BAŞVURABİLİRİM?

E-posta gönderebilir, arayabilir veya başvurunuzu posta yoluyla gönderebilirsiniz.

• Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Telefon Numarası : 0 (312) 525 55 55

• Faks : 0 (312) 525 58 31

• CİMER Adresi : Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe-Ankara

• E-Posta: [email protected]

Bu sayede ister online ister 150'yi arayarak CİMER şikayetinizi iletebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN