Cumhurbaşkanı yakın koruması nasıl seçilir, maaşları ne kadar? Cumhurbaşkanı yakın koruması olmak için istenilen şartlar

Cumhurbaşkanı yakın koruması nasıl seçilir, maaşları ne kadar? Cumhurbaşkanı yakın koruması olmak için istenilen şartlar

Cumhurbaşkanı yakın koruması olmak için aranan şartlar merak edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı yakın koruma olmak için aranılan nitelikler ve ne kadar maaş aldıkları araştırılıyor. Yakın koruma olmak için gereken niteliklerin ne olduğuna haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

Yakın koruma olmak çok zor bir iştir ve kişisel gelişim gerektirir. Cat timi olarak da bilinirler. Yasal düzenlemelerin yanı sıra bu görevi tamamlamak için çok şey geliştirmeniz gerekiyor. Yakın koruma görevlileri, cumhurbaşkanı, başbakan veya yardımcısı gibi üst düzey bürokratları veya önemli kişilerin hayatları pahasına korumakla yükümlüdür. Gittiği her yere onunla seyahat etmelidir. Görevleri oldukça zor ve zahmetlidir. Bu nedenle cumhurbaşkanı koruması olmak isteyenlerin bir karar vermeden önce iki kez düşünmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı Koruması Nasıl Olunur?

Yakın koruma olmak için öncelikle belirli şartları yerine getirmeniz gerekir. Son derece standart bir fiziğe sahip olmak, güzel bir görünüme sahip olmak, iyi eğitim almak, yabancı dil bilmek, 18 yaşını doldurmuş olmak aranan şartlardır. Başkanın korumaları genellikle polis akademilerinden seçilir. Mezun olmak üzere olan veya mezun olanlar, eğitim uzmanları ve işe hazır seçilmiş kişiler tarafından ziyaret edilmektedir. Koruma memurları, tamamen gönüllülük esasına göre seçilir ve daha sonra birçoğu, başarılarına ve bir koruma memuru olmak için karşılamaları gereken şartlara bağlı olarak erken aşamalarda diskalifiye edilir. Ama asıl sınav bundan sonra olacaktır.

Koruma görevlileri ilk olarak sözlü mülakat yapmak zorundadır. Bu sözlü görüşmede kişiye, mesleğine ve ailesine ilişkin detaylı sorular sorulmuştur. Yakın koruma olmak isteyen kişinin özgeçmişi kapsamlı bir şekilde kontrol edilir. Suça karışan kişiler yakın koruma olamaz.

Mülakat aşamasını geçen adaylara aldıkları eğitimin yeterli olmadığı ve yeniden eğitim almaları gerektiği bildirilir. Burada yakın koruma olmanın önemli yönlerini öğrenirler, silah kullanma becerilerini geliştirirler ve ekip olmanın gereklerini öğrenirler. Eğitim süresinin sonunda kişi artık cumhurbaşkanının koruması olmaya ve göreve başlamaya hak kazanıyor.

Cumhurbaşkanı Koruması Ne Kadar Kazanıyor?

Hiç şüphe yok ki yakın yakın koruma maaşları diğer polis memurlarına göre daha yüksektir. Maaşlarına eklenen ikramiye ile birlikte kazandıkları miktar da artar. Ayrıca yakın yakın korumalar, Cumhurbaşkanı ile iş seyahatleri nedeniyle prim de alırlar. Tüm bu ilavelerle maaşları 6.000 TL ile 10.000 TL arasında değişmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN