Galip Aykaç kimdir, nereli, kaç yaşında? Galip Aykaç ne dedi, neden istifa etti?

Galip Aykaç kimdir, nereli, kaç yaşında? Galip Aykaç ne dedi, neden istifa etti?

Bir süredir gündemde yer alan BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'ın istifası gündeme bomba gibi düştü. Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifa eden Galip Aykaç'ın kim olduğu ve nereli olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte Galip Aykaç hakkında merak edilen tüm detaylar…

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'ın Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifa etmesi gündemdeki konular arasında yer alıyor. Üzerine vatandaşlar Galip Aykaç hakkında araştırmalar hızlandırdı. İşte Galip Aykaç hakkında merak edilen tüm detaylar…

GALİP AYKAÇ KİMDİR?

Ünlü iş insanı Galip Aykaç BİM İcra Kurulu Üyesi olarak görülmektedir. 1957 doğumlu olan Aykaç Yozgat'ta dünyaya geldi. Türkiye'nin ilk organize perakende zinciri Gima’da 18 yıl boyunca üst düzey görevlerde yer alan Aykaç, 97 yılında ise BİM Satın Alma Genel Müdürü olarak göreve başladı.

2007’nin Kasım ayı içerisinde Operasyon Komitesi Başkanı olarak göreve gelen Aykaç, şu anda Operasyon Komitesi Başkanlık görevini yerine getiriyor.

galip Aykaç kimdir

İSTİFASINI AÇIKLADI

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Son zamanlarda basın ve sosyal medya üzerinden yapılan suçlamalar ve eleştiriler nedeniyle başkanlık ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini belirten Aykaç, kararını kamuoyuna duyurdu. 49 yıllık meslek hayatı boyunca hem tüketicilerin hem de sektörün zorlu süreç içerisinde en kolay bir şekilde çıkabilmesi için elinden geleni yaptığını belirten Galip Aykaç, istifasını duyurdu.

Aykaç, 30 Kasım 2022 tarihinde yaptığı açıklama sonrasında ve öncesinde medya ve sosyal medyada yürütülen itibar zedeleyici çalışmaları şahsına ve sektöre büyük zarar verdiğini ifade etti. Galip Aykaç, “ Bilinmesini isterim ki Gıda Perakendecileri Derneği'nin bugüne kadar hiçbir siyasi yapıyla ilişkisi olmamıştır ve yaptığım açıklamaların hiçbiri işini hakkıyla yerine getiren medya ve basın mensuplarına yöneltilmemiştir. Gündeme getirilen spekülasyonlar sonrası Sayın Devlet Bahçeli'nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen" ifadelerini dile getirdi.

Galip Aykaç İstifa Etti

HİÇBİR İLGİSİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Bir ay sonra yapılacak olan Olağan Genel Kurulda tüzükte yer alan iki dönem kuralı boyunca görev süresinin sona ereceğini bildiren Aykaç, son gelişmeleri dikkate alarak derneğe ve üyelerine hiçbir zarar gelmeden bir ay önceden istifa etme kararı aldığını söyledi. Galip Aykaç, “Bu kararımın, maalesef basına servis edilen ŞOK Marketler Ticaret A.Ş.'nin dilekçesinde yer alan taleple ve içerikle hiçbir ilgisinin olmadığını özellikle belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

Kendisinden sonra başkanlık görevine gelecek olan kişi için başarı dileklerini ileten Aykaç, bundan sonraki süreç içinde tüketicilere uygun fiyat ve kaliteli ürünler sunmak için çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN