İkametgah değişikliği nasıl yapılır? E-devlet İkametgah, adres değişikliği, taşıma ekranı

İkametgah değişikliği nasıl yapılır? E-devlet İkametgah, adres değişikliği, taşıma ekranı

Adres değişikliği için neler yapılması gerektiği, hangi işlemlerin yapılacağını merak ediliyor. Nüfus değişikliği için işlemeler e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Peki, İkametgah adresi nasıl değiştirilir? İşte adres değişikliği hakkında merak edilen tüm detaylar…

Farklı bir eve taşınan kişiler ikametgah adresini değiştirmektedir. Ancak ikametgah adresinin nasıl değiştirileceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Adres değişikliği yapacak olan vatandaşlar Nüfus Müdürlükleri ve e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler. Peki, İkametgah adresi nasıl değiştirilir? İşte adres değişikliği hakkında merak edilen tüm detaylar…

İKAMETGAH DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

İkametgah adresi değiştirecek olan vatandaşlar nüfus müdürlüklerinden ya da e-Devlet üzerinden adres değişikliği yapabilirler.

E-DEVLET İKAMETGAH DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

E-devlet üzerinden adres değişikliği yapacak olan kişilerin öncelikle sisteme giriş yapması gerekmektedir. Daha sonra “Sadece kendim için adres bildiriminde bulunacağım" ve "Kendim ve aynı konutu paylaştığım aile fertleri için adres bildiriminde bulunacağım" seçenekleri arasından seçim yapması gerekmektedir. Bilgiler doldurulduktan sonra sayfada yer alan adres bilgilerinin de doğru olarak girilmesi gerekir. Yerleşim yeri ve diğer adres seçimleri ile birlikte "Adres Bul" seçeneğine tıklayınız. Ekranda yer alan bildirimler ile adres seçimini yapınız.

Seçimlerin doğru bir şekilde yapılması ile birlikte mobil imza, elektronik imza ve SMS ise doğrulama seçeneklerinden birini seçmeniz gerekmektedir. Mobil ve elektronik imza operatörler tarafından sağlandığı için SMS yöntemi daha çok tercih edilmektedir. İleri seçeni ile karşınıza gelen ekrandaki kutucuğa SMS ile gelen kodu giriniz. Bu sayede işlemleriniz tamamlanmış olacak.

Adres değişikliği nasıl yapılır

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ HEMEN SİSTEME DÜŞER Mİ?

Belirlenen yöntemlerden biri ile adres değişiklik işlemi yapan kişilerin adres taşıma işlemleri tamamlanmaktadır. E-devlet sistemi üzerinden ya da Nüfus Müdürlükleri aracılığı ile yapılan adres değişikliği işlemleri bir kaç iş günü içerisinde sisteme tanımlanır.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ KAÇ GÜN İÇİNDE YAPILMALI?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesine kapsamında adres değişiklik işlemlerinin 20 iş günü içerisinde yapılması gerekir. Belirlenen süre içerisinde adres değişikliği yapmayan vatandaşlara 128 TL idari para cezası kesilir. Gerçeğe aykırı adres bildirimi yapan kişilerin tespit edilmesi durumunda ise 2.673 TL idari para cezası verilir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN