Kaç yaşında askere gidilir, askere gitme yaşı kaçtır, bedelli askerlik yaşı kaç? Askerlik alımında aranan şartlar

Kaç yaşında askere gidilir, askere gitme yaşı kaçtır, bedelli askerlik yaşı kaç? Askerlik alımında aranan şartlar

Askerlik yaşı kaçtır, kaç yaşında askere gidilir? Soruları pek çok vatandaş tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Askere gitme yaşının kaç olduğu ve bununla beraber hangi durumlarda erteleme hakkının olduğu da merak edilenler arasında yer alıyor. Bu soruların cevabına ve konuyla ilgili daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz...

Askerlik yaşı, nüfus kütüğünde yaşınıza göre belirlenir. Askerlik, her erkeğin 20 yaşına girdiği yılın Ocak ayının ilk günü başlar ve 41 yaşına girdiği yılın Ocak ayının ilk gününe kadar devam eder. Bu kapsamda askerlik hizmeti 20 yaşında başlamaktadır.

7179 Sayılı Asker Alma Kanunu 3. maddesinde, askerliğin kaç yaşında olduğu açıkça belirtmektedir. 20 yaşını dolduran her erkek vatandaş için yoklama, muayene, sevk ve askere alma dönemi başlar.

ASKERE KAÇ YAŞINDA GİDİLİR?

Orduya kaç yaşında katılım sağlanır? Sorusunun cevabı erteleme durumunuza bağlıdır. Öncelikle bilmeniz gereken en önemli şey şudur: 20'li yaşlarınızda gecikme yoksa askere gitmeniz gerekir.

Askere kayıt yaptırabileceğiniz en erken tarih, 20 yaşını doldurduğunuz yılın Ocak ayıdır. Lise, önlisans, lisans veya yüksek lisans derecenize göre erteleme hakkınız ile bu süreyi uzatabilirsiniz.

Yeni kanuna göre askerlik yaş sınırı:

• lise öğrencileri için 22,

• meslek liseleri için 25,

• yüksekokul için 28,

• lisans öğrencileri için 28,

• lisansüstü için 32, doktora için 35 yaş sınırı geldi.

BEDELLİ ASKERLİK YAŞI KAÇTIR?

Bedelli askerlik yapmak isteyenler için yaş şartı kaldırıldı. Diğer koşulları sağlıyorsanız, özellikle finansal koşulları sağlıyorsanız, katılabilirsiniz.

19 YAŞINDA ASKERE GİTMEK MÜMKÜN MÜDÜR?

Yukarıda belirtildiği gibi, zorunlu yaş 20'dir ve 19 yaşında orduya katılamazsınız. 7179 Sayılı Askerlik Kanununun 3. Maddesinde bahsi geçen ve her erkeğin 20 yaşını doldurduğu yılın Ocak ayının birinci gününden başlar.

18, 19 VE 20 YAŞINDAKİLER ASKERE GİDEBİLİR Mİ?

18 ve 19 yaşındakiler gidemez. İlgili konularda, yukarıda belirtilen yasal düzenlemeler geçerlidir.

20 yaşını dolduran kişi, 20 yaşını doldurduğu yılın Ocak ayının ilk gününden itibaren hazır bulunmalıdır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN