Mevlid Kandili orucuna nasıl niyet edilir, niyet etmeden oruç tutulur mu?

Mevlid Kandili orucuna nasıl niyet edilir, niyet etmeden oruç tutulur mu?

Mevlid Kandilinde oruç tutmak isteyenler Mevlid Kandili orucu niyetinin nasıl olduğunu araştırmaya başladı. Veladet Kandili şeklinde de bilinen Mevlid Kandili Hz. Muhammed’in doğum günü olması sebebiyle büyük bir öneme sahiptir. Mevlid Kandili orucu niyeti nasıl yapılır? Sorusu pek çok kişi tarafından büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Bu sorunun cevabına ve konu hakkında daha fazla detaylı bilgiye haberimizden uulaşabilirsiniz…

Mevlid Kandili Rebiüelevvel ayının 12. Gecesindedir. Veladet Kandili şeklinde de bilinen Mevlid Kandili Hz. Muhammed’in doğum günü olması sebebiyle büyük bir öneme sahiptir. Mevlid Kandili orucu niyeti nasıl yapılır? İşte detaylar…

MEVLİD KANDİLİ ORUÇ NİYETİ NASIL YAPILIR?

Diğer aylardaki gibi o ayın adını dile getirerek niyette bulunmak en doğrusudur. İşte Mevlid Kandili oruç niyeti;

"Niyet ettim Allah'ım Rebiulevvel ayında senin ve Peygamberimiz için yarınki orucumu tutmaya. Kabul eyle Ya Rabb'im." Kaza orucunu tutanlar ise şöyle söyleyebilir: "Niyet ettim Allah'ım kaza orucumu yarın Mevlit Kandili'nde tutmaya. Kabul eyle Ya Rabb'im."

KANDİL ORUCU NİYET EDİLMEDEN TUTULUR MU?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından niyet etmeyerek oruç tutmayla ilgili yaptığı duyuru şöyledir:

“Niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.”

Sahih kelimesinin bütün şartlara uygun şekilde yapılan ibadet anlamına gelir. Mendup ise dini açıdan yapılması güzel olan ama yapılmamasının da sakıncalı olmadığı eylemlere denir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN