Motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerinin kask takması zorunlu mu? 2022 Kask takmama cezası

Motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerinin kask takması zorunlu mu? 2022 Kask takmama cezası

Kanunen bir cezası bulunan kask takmamanın belirli kuralları ve şartları söz konusudur. Motor sürücüleri ise kask takmama cezasını internet üzerinden sıklıkla araştırmaktadır. Motosiklet sürerken kask takmak zorunlu mu? Elektrikli bisiklette kask zorunlu mu? Kask takmama cezası ne kadar? İşte detaylar...

Motosiklet sürücüleri çeşitli kazalar ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle vücutlarının korunması için bazı materyaller vardır. Özellikle şart ve kullanılmadığında ceza işlenen unsur kasktır. Kask takıldığında yaşanabilecek kazaların olumsuzlukları en aza indirilirken herhangi bir boyun kırılmasının da önüne geçilmektedir. Peki kasksız motor kullanma cezası ne kadar? Bisiklet sürerken kask takılması zorunlu mu? İşte detaylar...

2022 KASKSIZ MOTOR KULLANMA CEZASI

Motosiklet sürücülerinin alması gereken önlemlerden bir tanesi kask ve gözlüktür. Her motor sürücülerinin kask bulundurması gibi takması da zorunludur. Trafik cezası madde 78/1-b’de açıkça belirtildiği üzere motosikletler sürücülerinin koruma başlığı olarak adlandırılan kask takması zorunlu olup takılmaması halinde ise 196 TL ceza ödemesi gerekmektedir. Aynı zamanda ceza puanı ise 15 olarak belirlenmiştir.

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERDE KASK TAKMAK ZORUNLU MU?

Elektrikli bisikletlerde kask takmak zorunlu hale getirilmiştir. Sürüş esnasında elektrik bisiklet üzerinde kask takılır ve takılmaması durumunda ise belirlenen ceza miktarına tabi tutulurlar.

BİSİKLET KULLANIRKEN KASK TAKMAK ZORUNLU MU?

Motosiklet ve elektrikli bisikletlerde olduğu gibi normal bisikletlerde de kask takılması gerekir. Herhangi bir düşme anında olumsuzlukların büyümemesi adına önlem olarak kask gerekir. Fakat bisiklet üzerinde kask takmamanın herhangi bir cezası bulunmamaktadır. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN