Mürekkep lekesi nasıl çıkarılır? Halıdan, koltuktan ve giysiden mürekkep lekesi çıkarma yöntemleri

Mürekkep lekesi nasıl çıkarılır? Halıdan, koltuktan ve giysiden mürekkep lekesi çıkarma yöntemleri

Mürekkep, bulaşmış bir bölgeden çıkarılması zor olabilen inatçı lekelerden biridir. Yanlış şekilde temizlemeye çalışmak giysilerinize zarar verebilir veya mürekkebin yayılmasına ve iz bırakmasına neden olabilir. Bu nedenle mürekkep lekelerini çıkarırken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekebilir. İşte, Halıdan, koltuktan ve giysiden mürekkep lekesi çıkarma yöntemleri..

Hayatımızın bir parçası olan lekelei doğru şekilde çıkarmaya çalışırsak, geçme ihtimali çok yüksektir Mürekkep lekelerini çıkarmak ağartıcı veya pas lekeleri kadar zordur. Kirli kumaşların renginin solmasına neden olur. Sızan bir kalemden bir öğeye akan mürekkebi çıkarmak çok zor olabilir, ancak bazı pratik yöntemler kullanılırsa muhtemelen çıkarılabilir.

MÜREKKEP LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

Mürekkep lekesi nasıl çıkarılır

Lekeleri çıkarmanın ilk yollarından biri kirli bölgeyi hemen suyla durulamaktır. Bu yanlış yönlendirilmiş bir girişimdir ve kiri çıkarmak, içinden geçmekten daha zor hale getirir. Lekeli alanı temiz bir bez veya havluyla kurulayın. Bu yöntemi kullanmazsanız, kaynar su lekeyi yayıp kumaşa ıslanmasına yardımcı olacağından, mürekkebi temiz bir bezle çok sert bastırmadan kurutabilirsiniz.

Koltuklarda ve döşemelerde tükenmez kalem, çocuklu ailelerin korkulu rüyası. Evde saç spreyi ile lekeleri kolayca çıkarabilirsiniz. Saç spreyini doğrudan lekeye uygulayın ve bir süre sonra temiz, nemli bir bezle ovalayın. Birkaç kullanımdan sonra tazeliğe bağlı olarak lekeler çıkacaktır.

Halıdaki mürekkep lekelerini çıkarmak için ise mısır nişastasını taze süzle karıştırın halı mürekkebi lekesine uygulayın ve kurumasını bekleyin. Kuru karışımı iyice vakumlayın. Son olarak, halıyı ılık, sabunlu suyla silin.

MÜREKKEP LEKELERİ NASIL KOLAY ÇIKARILIR?

Mürekkep lekesi nasıl çıkarılır

Pamuk, yün, keten ve ipek gibi mürekkep kazaları için mürekkebin kurumasını beklemeyin. Vaktinizi boşa harcamayın ve mürekkebi soğuk suyla durulamayı deneyin. Kalan boyayı sabun ve ılık suyla tekrar yıkayın. Ardından kalan mürekkebi taze sütle yıkayın ve limon tuzuyla ovalayın. Son olarak soğuk suyla durulayın.

KURUMUŞ MÜREKKEP LEKELERİNİ NASIL ÇIKARIRIM?

Kurumuş mürekkep lekelerini çıkarmak biraz zor ama imkansız değil. Önce lekeye biraz sıvı deterjan sürün ve parmağınızla hafifçe bastırın. Ardından leke yumuşamaya başlayınca peçete ile lekeyi temizlemeye başlayın. Bu işlemi tekrar tekrar yapabilirsiniz. Son olarak, mürekkeplenen giysileri çamaşır makinesinde ılık suda yıkayın.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN