Numaranın hangi operatöre ait olduğu nasıl öğrenilir? Numara operatörü sorgulama yolları 2022

Numaranın hangi operatöre ait olduğu nasıl öğrenilir? Numara operatörü sorgulama yolları 2022

Numara operatörü sorgulaması, numaranın arandığı GSM operatörüne bağlı olarak BTK numara taşıma, numaranın operatörünü bulma, numara hakkında operatör sorgulama, numaranın hangi operatöre ait olduğunu bulma, yetkili ve operatör sorgulamaları yapılabilmektedir. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Numaraları taşımak bugünlerde çok kolay. 2008'de çıkarılan bir kanunla, hattınız kapanmadan operatör değiştirebilirsiniz. Yani numaranızı kolayca başka bir operatöre aktarabilirsiniz. Örneğin 532'yi arasak hattın Turkcell'e ait olduğunu, 542'li arasak Vodafone'a, 555'i arasak hattın Türk Telekom operatörüne ait olduğunu anlarız. Numara taşıma şu anda ücretsiz olduğu için hattın hangi numaradan başladığı, numaranın hangi operatöre ait olduğu hakkında bilgi vermiyor. Ancak numara operatörü sorgulama işlemini tamamlamanın kolay yolları vardır.

NUMARA OPERATÖR BULMAK ÜCRETSİZ 2022

Telekom firmaları başka bir operatörün numarasını aradığımızda dakika sayısını artırıyor. Bu nedenle, başka bir operatörü aradığımızda, operatörümüzün numaralarıyla konuştuğumuzdan çok daha fazlasını ödüyoruz. Bu nedenle cep telefonu numarasının hangi operatöre ait olduğunu öğrenmek oldukça önemlidir. Yukarıdaki araç sayesinde numaranın sahibini öğrenebilir ve numaranın hangi operatöre ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Numaranın hangi operatöre ait olduğunu Türk Telekom, Vodafone, Türkcell, PTTCELL, Bimcell gibi sayısız operatörden ücretsiz öğrenebilirsiniz.

GSM hattının hangi operatöre ait olduğunu öğrenmek için TIKLAYIN

Bazı durumlarda numaranın gizliliğinden dolayı numaranın hangi operatöre aktarıldığını ve hangi numaranın hangi operatörden olduğunu öğrenemeyebiliriz. Bu gibi durumlarda Finlandiya Bilgi ve İletişim Düzenleme Kurumu tarafından tasarlanan ve halihazırda E-Devlet Kapısı tarafından hizmet verilen BTK transfer talep adresini kullanabiliriz. Numaranın operatörünü bulmak için aşağıdaki adrese tıklayarak E-Devlet ağ geçidi hizmetine giriş yapmalısınız. Diğer elektronik hizmetlerden farklı olarak, numara taşıma talepleri elektronik yönetici şifresi gerektirmez. Bunun için linke tıklayıp öğrenmek istediğiniz operatörün numarasını ilk sıfır olmadan karşınıza çıkan alana girmeniz yeterlidir.

NUMARANIN HANGİ OPERATÖRE AİT OLDUĞUNU SORGULAMA

BTK numara aktarım talebinin adresi sadece GSM numarasının hangi operatöre ait olduğunu gösterir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN