Orhan Gencebay müzisyenlerin talebine farklı yerden baktı

Orhan Gencebay müzisyenlerin talebine farklı yerden baktı

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay, telif haklarıyla ilgili “Her şeyi devletten beklemeyelim, illa pandemide konsere gerek yok, meslek birlikleri iyi çalışıp telif yeterli toplasa konserlere gerek kalmaz” dedi.

Bir televizyon programına katılan Orhan Gencebay, telif haklarıyla ilgili müzisyenlerin genel tavrının ötesinde bir söyleme imza attı.

Türk müziğinin önde gelen isimlerinden Orhan Gencebay, TGRT Haber’de Erol Köse ile Sevda Türküsev’in birlikte sundukları ‘Bilmedikleriniz’ programının canlı yayın konuğu oldu. Usta sanatçı, telif haklarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Gencebay, “Her şeyi devletten beklemeyelim, illa pandemide konsere gerek yok, meslek birlikleri iyi çalışıp telif yeterli toplasa konserlere gerek kalmaz, devlet hibesine de gerek kalmaz, refah içinde yaşar sektör, toplanması gerekenin ellide bir oranı toplanıyor, yasal mevzuat da yeterli kimse bahane aramasın, yasa güncellenir o ayrı konu“ dedi.

Gencebay'ın bu sözleri bazı müzisyen meslektaşları tarafından sosyal medya üzerinden eleştirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN