Otoyol ve otoban hız sınırı yükseldi mi, kaç oldu? Şehir içi, şehir dışı hız limiti 2023

Otoyol ve otoban hız sınırı yükseldi mi, kaç oldu? Şehir içi, şehir dışı hız limiti 2023

1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle yürürlüğe giren otoyollar hız limiti artırımı için vatandaşlar bilgilendirilirken yeni hız sınırları ise merak konusu oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama üzerine otobanlar için azami hız sınırının 120'den 140'a çıkarıldığını belirtti. İşte, yeni hız limitleri haberimizde yer almaktadır

Vatandaşların gündeminde olan yeni hız limitleri internet arama motorundan sıklıkla araştırılmaktadır. Şehir içi ve dışı hızı sınırı limiti nedir? Otobanlar azami hızı nedir? Otoyolların hız sınırı yükseltildi mi? İşte, yapılan yeni düzenlemeyle beraber otoyolların yeni hız sınırı ve cezaları haberimizde yer almaktadır.

YENİ HIZ SINIRI NE KADAR OLDU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama üzerine kanunda yer alan otobanların hız sınırının 120'den 132'ye çıkartıldığı belirlendi. 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle yürürlüğe giren bu yeni hız sınırlarının geçerli olduğu otoyollar ise . Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul İzmir Otoyolu ve Ankara- Niğde otoyolu olarak belirlendi.

YÜZDE 10 TOLERANS HAKKI

Sürücülerinin otoyollarda hız sınırı kesilebilmesi için gerçekleşen sollamalarda yüzde 10 hız toleransı uygulandığı belirlendi. Bu oran üzerinden yapılan değerlendirmeler ile hız limitinin 130 km/s olduğu yollarda 143 km/s olarak yolculuk yapılacağı belirtildi. Aynı zamanda 140 km/s olarak belirlenecek olan yollarda ise 154 olduğunda ceza uygulaması devreye girecektir. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN