Oy kullanmama cezası nedir, ne kadardır? Oy kullanmama cezası ödeme yöntemleri 2022

Oy kullanmama cezası nedir, ne kadardır? Oy kullanmama cezası ödeme yöntemleri 2022

2023 seçimleri yaklaşırken oy kullanmak istemeyen kişiler oy kullanma cezası var mı? sorusunun yanıtını arıyor. 18 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde oy kullanmayan kişiler için hangi cezaların uygulanacağı merak ediliyor. İşte oy kullanmama cezaları…

Her bireyin devlete karşı yapmakla yükümlü olduğu görevler bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de oy kullanmaktır. Her bireyin seçme hakkını kullanması zorunludur. Bu durum sadece kendisini değil tüm ülkeyi etkileyen bir olaydır. Oy kullanmayan kişilerin tespit edilmesi durumunda cezayı uygulamalar devreye girer. İşte oy kullanmama cezaları…

OY KULLANMAMA CEZASI NEDİR?

Yüksek Seçim Kurulu oy kullanmama cezası için TL bazında bir ceza tutarı belirlemektedir. Oy kullanmayan kişiler için idarî para cezası verilir.

OY KULLANMAMA CEZASI NE KADARDIR?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen oy kullanmama cezası 22 TL olarak açıklandı. Seçim günü belirlenen süre içerisinde oy kullanmaya vatandaşlar için para cezası uygulanır.

Oy kullanmak

OY KULLANMA CEZASI NEREYE ÖDENİR?

Oy kullanmayan kişilerin 22 TL ceza ödemesi gerekir. Bu cezalar Maliye Bakanlığına ödenir.

OY KULLANMAMA CEZASI NASIL ÖDENİR?

Oy kullanmayan kişiler için ceza tebligatı gönderilir. Ceza tebligatının elinize ulaşması ile birlikte pusula üzerinde ödeme işlemleri hakkında bilgiler yer almaktadır. Ödeme işlemleri Maliye Bakanlığı ya da PTT gibi kurumlar üzerinden yapılmaktadır.

Şimdiye kadar birçok seçimde oy kullanmayan vatandaşlara para cezası verildi. Ancak verilen cezalar için herhangi bir tahsil işlemi yapılmadı ve zaman içerisinde borçlar silindi. Kesilen borçların vatandaşlardan tahsil edilip edilmeyeceği konusunda net bir bilgi yer almamaktadır.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN