Pasaport numarası nerede yazar? Pasaport numarası nereden nasıl öğrenilir?

Pasaport numarası nerede yazar? Pasaport numarası nereden nasıl öğrenilir?

Pasaportta yer alan numaralar bazı işlemler için önem teşkil etmesi üzerine pasaport numarası nedir, nasıl ve nereden alınır sorularına yanıt aranmaktadır. Peki, pasaport numarası nerede yer alır? Pasaport numarasına nereden ulaşılır? Pasaport numarası hakkında tüm detaylar haberimizde yer almaktadır

Dünyayı gezmek isteyen, yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin bazı şartları yerine getirmesi gerektiği gibi birkaç belgeye de sahip olması lazım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bazı ülkeler vize istememekte olsa da yurt dışına çıkacak vatandaş için ‘pasaport’ olmazsa olmaz bir belge haline geldi. Kişinin kimliği yerine geçen pasaport numarası nedir, nerede yazar? Pasaport numarası nereden öğrenilir? İşte detaylar...

PASAPORT NEDİR?

Yurt dışına çıkmak için gerekli olan pasaportlar yurt ışının kişinin kimliği yerine geçmektedir. Bordo, yeşil, gri ve siyah olmak üzere farklı seçenekleri olan pasaportlar ise farklılık göstermektedir. Yurt dışında iken resmi iş ve işlemlerde pasaport kullanılır. Yabancı ülke yetkilileri size ilk olarak pasaportunuzu sorar. Bu nedenle yurt dışında pasaportun kaybolmaması gerekir.

PASAPORT NUMARASI NE İŞE YARAR?

Pasaportun her sayfasında kırmızı yazılar mevcuttur bunlar ise pasaport numarasını gösterir. Yeni çıkan çipli pasaportlara geçildiğinden dolayı ise pasaport numarasında da farklılık yaşandı. Pasaport numarası genellikle yurt dışında konsolosluk işlemlerinde ya da yurt dışından telefon, hediye götürüldüğün kayıt aşamasında gerekli olmaktadır. Eskiden 9 haneli olan pasaport numarası yeni düzenlemeler ile 7 harfe indirildi.

Pasaport numarası

PASAPORT NUMARASI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Eski pasaportlarda her sayfada kırmızı renkli yer alan 9 haneli numaralar pasaport numarasını göstermektedir. Yeni çipli belgelerde pasaport numarası ‘U198457’ bu şekilde olup 7 hanelidir. Pasaport numarasının öğrenilmesinin ikinci bir yolu ise e-devlete TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen hizmetler bölümünden pasaport sorgulaması yapılmaktadır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN