Radar cezası neden, nasıl kesilir? 2022 hız sınırı ne kadar? Hız sınırı ceza tutarları 2022

Radar cezası neden, nasıl kesilir? 2022 hız sınırı ne kadar? Hız sınırı ceza tutarları 2022

Radar ceza ücretlerinin ne kadar olduğu merak ediliyor. Hız limitinin aşılması durumunda ne kadar ceza verileceği, nasıl hesaplanacağı araştırılıyor. İşte radar ceza ücretleri…

Trafikte araçların güvenli ilerleyebilmesi için karayolları hız limiti uygulamaktadır. Bu kapsamda trafikte yer alan bütün araçlar belirlenen hız limitine uymak zorundadır. Bu uygulama sadece sürücünün can güvenliğini değil aynı zamanda trafik güvenliğini de korumaktadır. Hız limitinin aşılması durumunda ne kadar ceza verileceği, nasıl hesaplanacağı araştırılıyor. İşte radar ceza ücretleri…

RADAR CEZALARI NASIL KESİLİYOR?

Radar cezaları için 3 farklı yöntem uygulanmaktadır. Bu yöntemler şu şekildedir:

Sivil veya resmi polis ekipleri tarafından hız ölçüm cihazları ile hız sınırı tespiti yapılmaktadır.

Yollara yerleştirilmiş olan kamera sistemleri ile hız sınırı tespiti yapılmaktadır. Belirli noktalar arasına konulan kameralar ile mesafe ve hız tespiti yapılır. Araçların belirlenen noktalar arasına ne kadar sürede ulaştığına bakılarak hız tespiti yapılır.

Gezici araçlar ile yapılan hız tespiti uygulamasıdır.

HIZ SINIRI CEZALARI NE KADAR?

Hız sınırını %10-%30 gibi rakamlarla aşan kişilere cezai işlem uygulanır. Yönetmelik tarafından belirlenen hız sınırı cezaları merak ediliyor. 2022 yılında sürücülere verilen hız sınırı cezaları şu şekildedir:

Radar Cezası 2022

Hız sınır ihlallerinin 1 yıl içerisinde 5 kez yapılması durumunda sürücü belgelerine 1 yıl el konulur. 5 yıl içerisinde sürücü belgesine ikinci kez el konulan kişilerin sürücü belgesi iptal edilir. Sürücü belgesine el konulan kişiler psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesi sonucunda araç kullanımı için uygun görülürse tekrardan kursa katılarak ehliyet alabilmektedir.

2022 HIZ SINIRLARI NE KADAR?

Araç kullanan Sürücüler için belirlenen hız limitleri şu şekildedir:

Araç Hız sınırı

HIZ SINIRINI %10’DAN AZ AŞARSAK CEZA ÖDER MİYİM?

Radar cezaları kapsamında sürücüler için belirli bir hata payı bırakılmaktadır. Bu pay tüm hız limitleri için %10 olarak görülür. Bu kapsamda hız limiti 100 olan bir yere 105 ile giriş yapan kişileri ceza yazılmaz. Fakat 110 ile giriş yapan kişiler ceza tutarını ödemek zorundadır.

RADAR CEZALARI NE ZAMAN GELİR?

Radar cezaları 10 ile 30 gün içerisinde tebliğ edilmektedir. Radar cezalarına internet üzerinden daha hızlı ulaşabilirsiniz. 3 iş günü sonunda internet üzerinden radar cezasını kontrol edebilirsiniz.

RADAR CEZASI ERKEN ÖDEME ORANLARI, MİKTARLARI

Radar cezası alan kişiler için ortalama 10 gün içerisinde ceza bildirimi yapılır. Ceza tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yapan sürücüler için erken ödeme indirimi yapılmaktadır. Bu kapsamda verilen ceza için %25 erken ödeme indirimi almış olursunuz.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN