Ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma cezası nedir? 2022 ruhsatsız silah suçu

Ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma cezası nedir? 2022 ruhsatsız silah suçu

Ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma bilindiği üzere suçtur. Ruhsat ne demektir? Ruhsatsız silah taşıma ve bulundurmanın cezası nedir?

Devletin bir ürünün kullanımına izin verdiği ve ürünün kullanıldığından haberi olmasını gösteren belgeye ruhsat denilmektedir. Araba, silah vs. ruhsat konusunda büyük önem arz etmektedir.

Yasadışı ateşli silah taşımak ve bulundurmak günümüzde en yaygın suç ve ciddi suç nedenidir. Yasadışı silah taşımak ve bulundurmak aynı suçtur ve aynı cezayı taşır. Ateşli silah bulundurmanın cezası, ateşli silahların ve mermilerin miktar veya niteliğinin önemine göre değişir. Bu, beş yıldan sekiz yıla kadar hapis ve 500 gün 5 bin TL'ye kadar para cezası ile cezalandırılır. Silahın kalitesi kötüyse ve mermiler taşınmazsa, evde veya işyerinde bulunduran kişi iki yıla kadar hapis ve 25 günden bir güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

ruhsatsız silah

RUHSATSIZ SİLAH TAŞIMA VE BULUNDURMA CEZASI

Yasadışı silah taşıma ve bulundurma cezası, silah ve merminin niteliğine ve miktarına göre değişebilmektedir. Silah veya mermi daha ciddi hale geldikçe, ceza beş yıldan sekiz yıla çıkarılabilir. Silah ağır değilse ceza altı aya kadar hapis veya yüz güne kadar para cezası olabilir. Kuru sıkı ses çıkarmak için olan silahlar, öldürmeye elverişli olarak tekrardan düzenlenmesiyle ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran kişilere cezai işlem uygulanır. Bu konuda çok cezai işlem olan ruhsatsız silah taşımak ve bulundurmak suçtur ve bu konuda sorun yaşamamanız için yasalara uygun şekilde gerekli yerlerden izin almalısınız.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN