Sararmış çamaşırlar nasıl beyazlatılır? Sararmış çamaşırları beyazlatmak için çözüm

Sararmış çamaşırlar nasıl beyazlatılır? Sararmış çamaşırları beyazlatmak için çözüm

Ne kadar dikkatli olursanız olun, beyaz giysiler kolayca kirlenebilir ve lekelenebilir. Ayrıca bir süre sonra sarıya dönebilir. Beyaz giysilerin rengi zamanla değişebilir. Sarıya döndüğü için eski olduğunu bile varsayabilirsiniz. Ancak birkaç basit uygulama yöntemini kullanarak beyaz giysilerinize eski bir görünüm kazandırabilirsiniz. Peki, Sararmış çamaşırlar nasıl beyazlatılır? Sararmış çamaşırları beyazlatmak için çözümler..

Beyaz giysiler güzel görünür, ancak temizlenmesi diğer renklere göre daha zordur. En ufak bir kir bile düzgün yıkanmazsa beyaz giysilerin zamanla sararmasına neden olabilir. Sararmış çamaşırları parlatmak için çeşitli yöntemler araştırılmıştır. Çamaşırlarınızı satın aldığınız zamanki gibi beyaz göstermek için kolay ev çözümleri.

Sararmış çamaşırlar nasıl beyazlatılır

Beyaz çamaşırlar her zaman mükemmel, parlak, mat bir beyazlığa sahip olmalıdır. Çamaşırlar temiz olsa bile sararmalar çamaşırların kirli ve bakımsız olarak görünmesine neden olur. Sararmış çamaşırları çöpe atıtor veya bir toz bezi haline getiriyorsanız bu duruma son verebilirsiniz. Evde temizleme püf noktaları ile çamaşırlarınızı beyazlatabilirsiniz.

SARARMIŞ ÇAMAŞIRLARI BEYAZLATMAK İÇİN ÇÖZÜMLER

KARBONAT

Sararmış çamaşırlar nasıl beyazlatılır

Sararmış çamaşırları beyazlatmak için kullanılabilecek ilk yöntem karbonattır. Bu yöntemde sararmış olan alan kabartma tozu ile kaplanır ve üzeri kapatılır.

Sararan yerin üzerine limon sıkın ve 10 dakika bekleyin. Etrafında hava kabarcıkları oluşacaktır. Ardından çamaşırları çamaşır makinesine koyun ve yıkayın. Kabartma tozu sarı lekeye saldıracak ve makine lekeyi tamamen çıkaracaktır. Ancak bu yöntemi kumaş giysilerle denemenizi öneririz.

OKSİJENLİ SU

Sararmış çamaşırlar nasıl beyazlatılır

Bu, hassas giysiler için genellikle tercih edilen yöntemdir. 1 yemek kaşığı deterjanı bir bardak oksijenli suya karıştırın. Sararmış alana dökün. 30 dakika bekledikten sonra hassas bir programla yıkayın.

LİMON SUYU

Sararmış çamaşırlar nasıl beyazlatılır

2 litre suyu kaynatın. Su kaynayınca geniş bir tencereye alın. Suya 1 yemek kaşığı tuz ile 1 bardak limon suyunu ekleyin. Ardından bir kaşık deterjan ekleyin ve sararmış giysiyi suya atın. 1 saat suda beklettikten sonra makinenizin beyazları yıkama programında yıkayın. Bu yöntem özellikle penye, gömlek ve yazlık kumaşlar için uygundur.

AMONYAK

Sararmış çamaşırlar nasıl beyazlatılır

Bir kabın içerisinde oksijenli su ile amonyak karıştırın. Karışımı sararmış alanın üzerine dökün ve yumuşayana kadar bekleyin. Ardından makinenin kısa programı ile yıkayınız.

ASPİRİN

Sararmış çamaşırlar nasıl beyazlatılır

Giysiyi geniş bir kaba alın ve üzerine 5-6 damla aspirin serpin. Sonra kaynar su dökün ve bir kaşıkla karıştırın. 1 saat bekleyin, ardından çamaşır makinesinin en uygun modunda yıkayın.

BEYAZ SİRKE

Sararmış çamaşırlar nasıl beyazlatılır

Sararmış kısma tuz serpin. Ardından beyaz sirkeyi dökün ve 30 dakika bekletin. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın. Beyaz sirke sararmış bölgeleri açacak ve görünümü canlandıracaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN