SGK borcu yoktur yazısı nereden, nasıl alınır? SGK borcu yoktur belgesi alma 2022

SGK borcu yoktur yazısı nereden, nasıl alınır? SGK borcu yoktur belgesi alma 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından sağlanmış olan hizmetlerden birisi de, SGK kapsamında olan kişilerin talep edebilecekleri 'Borcu Yoktur Belgesi'dir. Peki bu borcu yoktur belgesi nereden ve nasıl alınabilir? İşte, SGK borcu yoktur belgesi alma işlemleri..

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) alınan 'Borcu Yoktur' belgesi işverenlerin ihtiyaç duydukları belgelerin arasında yer alıyor. SGK'dan temin edilen bu yazı için farklı nedenlerle ihtiyaç duyulurken, bu belgeyi alabilmek için artık e-Devlet Kapısının 'da kullanılabildiği açıklandı.

SGK'dan talep edilen 'Borcu Yoktur' yazısını almak için kişinin bazı koşulları yerine getirilmesi gerekiyor. Peki, SGK borcu yoktur yazısı nereden, nasıl alınır? İşte, kolay yoldan borcu yoktur belgesi almanın yolları..

SGK borcu yoktur belgesi alma 2022

SGK borcu yoktur yazısı nereden, nasıl alınır?

Daha önceden SGK borcu yoktur belgesi alabilmek için Sosyal Sigortalar Kurumu'na şahsen gidilmesi gerekiyordu. Günümüzdeyse internet üzerinden bu belgeyi almak yeterli olabiliyor. SGK'nın 'İşverenlere Borcu Yoktur Belgelerinin İnternet Ortamında Verilmesi' başlığı ile hazırladığı yönetmelik ile birlikte işverenler belgeyi eskisinden daha kolay bir şekilde yok ediliyorlar.

SGK’nın kolaylık olarak sunduğu hizmetlerin başında gelen borç sorgulama hizmeti, hem çalışanlar hemde işverenler için büyük önem taşıyor. Bu kapsamda çalışan kişiler SGK'nın borç sorgulama hizmetine giriş yaparak işyerlerinden ne kadar kalıcı olduğunu kolaylıkla görebiliyorlar.

SGK'nın resmi internet sitesi üzerinden ya da e-Devlet kapısından, devlet dairelerinde yapılan işlemler artık bilgisayar yoluyla gerçekleştirilebiliyor. Bunlardan bir tanesinde SGK e-Borcu Yoktur uygulamasıdır. Bu uygulamaya ulaşabilmek için 'www.sgk.gov.tr' adresi ve e-Devlet sistemi kullanılıyor.

SGK'dan e-Borcu Yoktur belgesini alabilmek için kişilerin ilk olarak SGK müdürlüklerine başvuru yaparak e-borcu yoktur uygulamasının aktivasyonunu almaları gerekiyor. Size yakın herhangi bir SGK müdürlüğüne giderek bu işleminizi kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Aktivasyon işleminde sizden birkaç form doldurmanız istenir ve bu formlar işveren ve çalışana göre değişiklik gösterebilir.

SGK e-E-Borcu yoktur aktivasyonunda gerekli olan belgeler

- Taahhüt Belgesi

- Aktivasyon Onay Formu

- Başvuru Formu ( çalışanlara ve işverene özel )

Aktivasyon işlemininin tamamlanması sonrasında 'https://uyg.sgk.gov.tr/' adresine giriş yaparak size aktivasyon işleminin yapılması sırasında verilen barkod numarasını girerek e-borcu yoktur yazısı alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN