Tebligat adresi nedir, ne işe yarar? Tebligat adresi kısmına ne yazılır? Tebligat adresi yazma ve sorgulama

Tebligat adresi nedir, ne işe yarar? Tebligat adresi kısmına ne yazılır? Tebligat adresi yazma ve sorgulama

Tebligat, mahkeme ile icra müdürlüklerinin yasal bildirimlerini bildirmelerine yarayan bir belge türüdür. Peki, tebligat nereye ve nasıl yazılır? İşte detaylar...

Tebligat, mahkeme ile icra müdürlüklerinin yasal bildirimlerini bildirmelerine yarayan belge olan tebligat açık ve kapalı şekilde hazırlanmaktadır. Tebligat belgesiyle dava açılması gibi durumlarda karşı tarafa yapılacak hukuki işlemle ilgili bilgi verilmektedir.

Mahkeme, savcı veya icra dairelerinden gelerek ilgili kişilere bilgi sağlayan tebligat kişilere hukuki alanda haber vermeyi sağlayan bir belge türüdür. Gönderilmekte olan tebligat belgeleri yalnızca şikayet veya haciz durumlarında kullanılmamaktadır. Kişileri bir davanın şahidi olarak çağırmak için de gönderilmektedir.

TEBLİGATTA ADRES KISMINA NE YAZILIYOR?

Tebligat adresine sol üstte bulunan yerin ismi yazılmaktadır. Mesela, İstanbul İcra Dairesi gibi. Bu adrese ek olarak mahkeme ile dava işlerinin düzgün sırada işlemesi için gerekli olan esas numara da yazılmaktadır. E sembolüyle başlayan bu numara 2014/80 gibi devam etmektedir.

 tebligat nedir

Tebligat adresi genellikle sol üstte geldiği makamın ismiyle yazılıdır. Ardından dosya numarası, davacı vekilin adı ve soyadı, T.C numarası, avukatın bilgileri ile adresi yazılıdır. En alt bölümde ise davalının kimlik bilgileri, avukatının bilgisi ve adresi yazılıdır. Talep edilen konu ile adres bildirimi gibi bildirimler de yazabilmektedir. Tüm bu bilgilerin alt kısmında ise açıklama bulunur. Son kısımda ise istek ile talep belirtilir ve sağ alt kısmına davacı vekilin adı, soyadı ve imzası atılır. Bu şekilde tebligat hazırlanmış olur.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN