U dönüşü nedir? Yasak yerden U dönüşü yapma cezası ne kadar? 2022 Trafik Kanunu'na göre U dönüşü ceza tutarı

U dönüşü nedir? Yasak yerden U dönüşü yapma cezası ne kadar? 2022 Trafik Kanunu'na göre U dönüşü ceza tutarı

Yasak yerden U dönüşü yapma cezası internet üzerinden sıklıkla araştırılan konular arasında olmaktadır. U dönüşü nedir? Yasak yerden U dönüşü yapma cezası nedir? İşte, U dönüşüne dair merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Trafik kural ihlallerinden belkide en sık rastlananı U dönüşü olurken yasak bölgelerde yapılmaması adına caydırıcı cezai yaptırımı söz konusudur. Yol boş, polis yok diye yapılan yasak U dönüşleri can ve al kayıplarına neden olmaktadır. Peki, U dönüşü cezası nedir, ne kadardır?

U DÖNÜŞÜ NEDİR?

Motorlu taşıtlar için geçerli olan U dönüşü, güzergahların gidişatına göre U tablosu bulunan her yerde yapılabilir. Adından da anlaşılacağı üzere U dönüşü keskin dönüş olduğundan U ismi verilmiştir. Çoğu yerlerde U dönüşüne izin verilse de kazaların önlenmesi adına yasak bölgelerde söz konusudur. Çoğu zaman yolda giderken bir şey unutmuş ya da yanlış yola girmişsek U dönüşü yaparak geriye gitmemiz gerekir. Bu durumda U dönüşü yaparak döneriz ancak trafikte U dönüşü yapılmaz levhası bulunuyor ise mutlaka başka yollar olduğu için alternatifleri denemeliyiz.

YASAK YERDEN U DÖNÜŞÜ YAPMA CEZASI

Türkiye trafik cezalarında istisna uygulamadan en ağır cezaları veren ülkeler arasında yer almaktadır. Cezai yaptırımların artış göstermesiyle beraber kaza oranlarının da azaldığı dikkatlerden kaçmamaktadır. Traikf cezalarının yüksek olması her ne kadar tepki toplasa da trafik canavarları için alınan en güzel tedbirler arasında bulunur.

EDS sayesinde herhangi bir trafik kural ihlalinde aracı fotoğrafı çekilerek plaka üzerine ceza yazılır. Hızlı gidenler, polis yok diye kural ihalali yapanlar EDS'ye yakalanırlar. U dönüşü yapılmaması gereken yerden dönüş yapmak birçok sürücüyü tehlikeye atmaktadır. Bu kural ihlalinin cezası ise 2022 verilerine göre 196 TL'dir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN