Yargıtay dava dosyası sorgulama işlemi nasıl yapılır? Yargıtay dava sorgulama

Yargıtay dava dosyası sorgulama işlemi nasıl yapılır? Yargıtay dava sorgulama

Herkes tarafından merakla Yargıtay dava dosyası sorgulama işleminin nasıl ve nereden yapıldığı araştırılıyor. Peki, Yargıtay dava dosyası sorgulama işlemi nasıl yapılır? Yargıtay dava dosyası inceleme? İşte detaylar…

Yargıtay, tüm Türkiye’deki yerel mahkemelerin dosya hakkında vermiş olduğu karar için yapılan temyiz başvurusu sonucunda bu dosyaların yeniden incelenmesi, kararda yanlışlık veya eksik inceleme varsa BOZMA, bölgesel mahkeme kararı yerinde ise ONAMA kararı veren en yüksek mahkemedir. Yargıtay’a intikal etmiş bir davanın hangi aşamada olduğunu aşağıda görmüş olduğunuz Yargıtay dava sorgulama aracı sayesinde kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

YARGITAY DAVA DOSYASI SORGULAMA İŞLEMİ

Yargıtay’ın vatandaşlara yönelik hazırlamış olduğu dosya sorgulama hizmeti ile davanın temyiz incelemesi sonuçları hakkında bilgi almak mümkün. Bunun aşağıda verilen Yargıtay Dava Sorgulama aracındaki bilgileri eşiksiz bir şekilde doldurarak sorgulama butonuna basmanız yetiyor. Bu yolla Yargıtay’a giden dosyanın son durumunu, karar bağlanıp bağlanmadığını Yargıtay dosya sorgulama aracı ile görebilmeniz mümkün. Ancak kararın bozulmasına karar verildiyse dosya adliyeye geri gönderilecektir. Duruşma günü tebliğ edilerek Yargıtay sonucuyla verilmiş olan karar tatbik edilir veya mahkeme kararında ısrarcı olur, yani direnir. Bu durumda dosya tekrar Yargıtay’a gönderilir.

Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama

Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama İçin  TIKLAYIN

Linke tıklayarak sayfaya giriş yapmanızın ardından sizin için uygun olan sorgulama işlemi sayfasına ulaşın ve bununla beraber istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız.

Bunun yanı sıra E-devlet üzerinden de dava dosyanızın durumu hakkında kolay bir şekilde bilgi alabilirsiniz. Bu işlem için https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-dava-sureci-sorgulama sayfasına giriş yapabilirsiniz. Bununla beraber müdahil olduğunuz davaları görebilmeniz mümkün.

Gelişen teknolojiyle beraber her geçen gün daha fazla hayatımızın her yerine giren teknolojiyle beraber devlet dairelerinde uzun kuyruklar beklemeyerek bir çok işlemimizi kolay ve hızlı bir şekilde halledebiliyoruz. Bunlardan birisi de Yargıtay dava dosyası sorgulama işlemidir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN