Yaş sınırlaması EYT kapsamına alınacak mı? EYT’de yaş sınırı mı olacak? EYT ile kadınlar 48, erkekler 50 yaşında mı emekli olacak? İşte EYT düzenlemesinin ayrıntıları

Yaş sınırlaması EYT kapsamına alınacak mı? EYT’de yaş sınırı mı olacak? EYT ile kadınlar 48, erkekler 50 yaşında mı emekli olacak? İşte EYT düzenlemesinin ayrıntıları

Emeklilik sisteminin son virajına girilirken Beştepe'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında EYT yasası konulu konferans düzenlendi. Emeklilik sistemine yaş sınırı getirilip getirilmeyeceği de yasadan yararlananlar için merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Vedat Bilgin, kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl ve 5.000 prim gün sigortalılığını tamamlayanların yararlanacağını açıkladı. Peki, Yaş sınırlaması EYT kapsamına alınacak mı? EYT’de yaş sınırı mı olacak? EYT ile kadınlar 48, erkekler 50 yaşında mı emekli olacak? İşte EYT düzenlemesinin ayrıntıları..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında EYT düznelemsine ilişkin bir toplantı yapıldı. Düznelenen toplantıya TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldı. Toplantıda TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı da hazır bulundu.

EYT’DE YAŞ SINIRI MI OLACAK?

Görümle gerçekleştirildikten sonra EYT'nin yaş şartı olduğu iddia edilirken kadınlarda 48 yaş ve erkeklerde de 50 yaş emeklilik yaşı olması yönünde ilkeli bir karar alındığını ve böylece yaş şartı getirildiği öne sürüldü.

EYT’de yaş sınırı mı olacak

Dün Beştepe’de gerçekleştirilen EYT düzenlemesi ile ilgili toplantıda pek çok balşlık ele alınırken öncelikli olarak yaş sınırlaması konuşuldu. Daha öncesine yapılan açıkalmalarda yaş sınırı kapsam içine alınmayacağı yönünde olurken dünkü toplantıda yaş sınırıyla ilgili bie maddedin gelebileceği görüşü ortaya atıldı. Fikir, 48 yaş üstü kadınlar ve 50 yaş üstü erkekler için geliştirilirken henüz nihai bir karar verilmediği öğrenildi.

EYT'DE SON DURUM!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesi ile ilgili daha önce yaptığı bir açıklamada, "Emekliler ve taşeron işçiler için yaş şartı bekleyenlerle ilgili çalışmayı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna duyuracağız" demişti. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 29 Kasım tarihinde yaptığı konuşmasında ise sözleşmeli personel ve EYT üyelerine getirilen yasal kısıtlamalarla birlikte verilen sözlerin tek tek yerine getirildiğine tanık olduklarını belirtmişti.

İŞVERENLER KIDEM TAZMİNATI DESTEĞİ ALACAK MI?

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kıdem tazminatı yükünü Maliye Bakanlığı destekli KGF kefaleti ile işverenlerin üstlenmesini sağlayacak bir kredi paketin hazırlandığını söyledi.

Bakan Nebati, emeklilik yaşının düzenlenmesine ilişkin olarak şunları söyledi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Emeklilik Yaşı (EYT) ile ilgili araştırma yapmaktadır. Bu bağlamda, Maliye Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, işverenlerin emeklilik ikramiyesi yükünü makul finansman koşullarında devlet destekli KGF kefaleti ile karşılamalarına olanak sağlayacak bir kredi paketi hazırlamaya başlamıştır"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN