Yaşam koçluğu nedir? Yaşam koçluğu nasıl olunur? Yaşam koçu olmak için hangi eğitimler alınmalıdır? Yaşam koçluğu şartları

Yaşam koçluğu nedir? Yaşam koçluğu nasıl olunur? Yaşam koçu olmak için hangi eğitimler alınmalıdır? Yaşam koçluğu şartları

Birçok insan başka insanların hayallerine ulaşmasına yardımcı olmak, başka insanların hayatlarına dokunmak istemektedirler. Yaşam koçu olmak isteyenler neler yapmalıdır? Nasıl yaşam koçu olunur? İşte detaylar.

Hayallerinizi, hedeflerinizi, planlarınızı gerçeğe dönüştüren kişilere yaşam koçları denilir. Yaşam koçu, insanlara mevcut durumlarından potansiyelleri ile tanımlanan ideal durumlarına kadar eşlik eder. Bir koçun işi, danışanların zaten sahip oldukları becerileri, yetenekleri ve yaratıcılığı geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Ülkemizde yeni mesleklere ilgi her geçen gün artmaktadır. Bu mesleği yapmak isteyenler, nasıl yaşam koçu olunur ve yaşam koçu olmak için gerekli niteliklerin neler olduğunu merak etmektedirler.

yaaşam koçluğu

Yaşam koçunu kimler olabilir?

İlk önce merak edilen bir soruya değinelim. Yaşam koçu olmak için herhangi bir sertifika, belge ya da bir yükseköğretim kurumundan eğitim görmenize gerek yoktur. Yaşam koçu eğitimi veren yerlere başvuru yaparak eğitiminizi tamamlayıp sertifikanızı alabilirsiniz. Bu eğitim size meslekte daha emin adım atmanıza yardımcı olur. Yaşam koçu olmak için belirli özelliklerinizin bulunması gerekir.

Öncelikle bu mesleği yapacak olan kişilerin insanlara yardım etmeyi seven biri olmalı, dinleme becerisi yüksek olan, iletişimi güçlü, yaratıcı, sezgilerine güvenen, hayata pozitif bakabilen, yargısız, taraftarsız, empati yapabilen, öğrenmeye açık kişilerin olması gerekmektedir.

Nasıl yaşam koçu olunur?

Mesleğe sağlam adım atmanız için sertifika veren eğitim veren kuruluşlara gitmenizde yarar vardır. Diğer yandan yaşam koçları ile iletişim kurarak meslek hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Yaşam koçu olmak isteyenler her geçen gün kendini geliştirmeli ve gelişime açık olan kişiler olmalıdır. Çünkü sizden yardım alacak olan insanlar sizin bilginiz karşınızda mutlu ve memnun olacaktır.

Bütün bunları hallettikten sonra bir iş yeri açmak için bir engeliniz olmayacaktır. Kendi reklamınızı yaparak daha çok müşterilere ulaşabilirsiniz. Reklam olarak adınıza, iş yerinize ait broşür basabilir, internetten reklamınızı verebilir, sosyal medya üzerinden reklam verebilirsiniz. Bu süreçte yaptığınız yatırımlar size daha fazla olarak geri dönecektir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN