Yediemin nedir, ne işe yarıyor? Yediemin otoparkı nasıl açılır? Yediemin otopark açma şartları

Yediemin nedir, ne işe yarıyor? Yediemin otoparkı nasıl açılır? Yediemin otopark açma şartları

Yediemin, yanlış otoparktan kaynaklı veya verilen cezalar nedeniyle çekilmiş olan arabaların götürüldüğü depo park alanıdır. Peki, yediemin otoparkı nasıl açılır? İşte detaylar...

Yediemin, yanlış otoparktan kaynaklı veya verilen cezalar nedeniyle çekilmiş olan arabaların götürüldüğü depo park alanıdır. Yediemin 2 çeşitten oluşmaktadır. Bunların ilki haciz gelen beyaz eşyaların yer aldığı depo, diğeri de haciz gelen veya ceza yemiş olan araçların bulunduğu otopark alanıdır.

Yediemine araç götürülmesinin 2 nedeni vardır. Haciz yemiş olan araçların zarar görmemesi amacıyla güvende tutulması veya yanlış park edilen araçların çekici yardımıyla götürülmüş olmasıdır.

YEDİEMİN OTOPARKI NASIL AÇILIYOR?

Yediemin adına herhangi bir yer açabilmek için ilk olarak lisans almak gerekiyor. Bu otopark veya depoların yönetimini Adalet Bakanlığı vermektedir. Adalet Bakanlığı da bu yetkiyi ihale sonucunda vermektedir. Fiil ehliyeti bulunan tüm T.C vatandaşları Yediemin lisansına başvuru yapabilir.

Başvuruda bulunacak kişilerin hiçbir şekilde haciz veya borcu olmaması gerekiyor. Sicillerinin tam anlamıyla temiz olması şarttır. Gereken tüm şartlar Adalet Bakanlığı resmi sitesinde yazmaktadır. Bu şartları taşıyan herkes başvuru yapabiliyor.

 yediemin otoparkı

YEDİEMİN OTOPARKI CEZASI NE KADAR?

Aracı yediemin otoparkına çekilen kişiler araçlarını oradan çıkarmak için belli bir ceza ödemek zorundadır. Yediemin otoparkında çekici ücreti 175 TL, otopark ücreti de 23 TL'dir. Bu ücretleri ödedikten sonra aracınızı rahatlıkla çıkartabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN