Zorunlu trafik sigortası nedir, neden yapılır? Trafik sigortası ödenmezse ne olur? Trafik sigorta cezası 2022

Zorunlu trafik sigortası nedir, neden yapılır? Trafik sigortası ödenmezse ne olur? Trafik sigorta cezası 2022

Araç sürücülerinin zorunlu trafik sigortası yaptırması gerekmektedir. Trafik sigortasının geç yapılması durumunda ne olacağı ve hangi cezanın verileceği merak ediliyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Trafik içerisinde yer alan bir aracın herhangi bir nedenle kazaya karışması durumunda kazaya neden olan üçüncü kişilerin zarar görmesi nedeniyle sürücüleri teminat altına alan sigorta çeşidine zorunlu trafik sigortası denir. Trafik sigortası her koşulda yaptırılması gereken bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Trafik sigortasının geç yapılması ya da yapılmaması durumunda neler olacağı merak ediliyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

TRAFİK SİGORTASININ GECİKME CEZASI NEDİR?

Yaşanan enflasyon nedeniyle fiyatlar artarken zorunlu trafik sigortası ödemesi için istenen tutarlarda artış gösterdi. Trafikte yer alan her aracın yaptırması zorunlu olan trafik sigortası ödemeleri de gecikmeye başladı. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda güncel trafik sigorta cezasının 196 TL olduğu belirtildi.

Trafik sigortası cezaları

CEZASI TRAFİK SİGORTASI GÜNÜ NE OLUR?

Trafik sigortasının verilmesi ile birlikte ödemeler 15 gün içerisinde yapılmalıdır. 15 gün içerisinde ödenmeyen cezalara %5 ceza faizi uygulanır. Aracın kaza yapması durumunda da uygulanan ceza tutarı sabit kalmaktadır. Sürücüler için gecikme zammı %50 olarak sınırlandırıldı. Trafik sigorta poliçesinin zamanında yenilenmesi durumunda ise aracın hasar almasıyla bir kademe, 2 hasar almasıyla ise 2 kademe aşağı inmektedir.

Trafik sigorta cezasının ödenmemesi ve tespit edilmesi durumunda ise trafikten men edilebilirsiniz. Aracınızı tekrar alabilmek için trafik sigorta cezasını ödemeniz gerekmektedir.

Trafik sigortası, sizi korumakla kalmayıp araç içerisinde yolculuk eden kişileri korurken yayaları ve yakınlarda koruyan bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Verilen cezaları ve sigorta bedellerini Maliye Bakanlığı aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Yeni araç alacak olan kişiler ise araçların mutlaka sigorta borçlarına ve cezalarına bakması gerekmektedir. Aracın alınması ile trafik sigortasında yaptırılması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN