Yavuz Ağıralioğlu kimdir? İYİ Parti genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü oldu

Yavuz Ağıralioğlu kimdir? İYİ Parti genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü oldu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğüne getirilen Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? soruları, gelen son dakika haberlerinin ardından merak ediliyor. İşte Yavuz Ağıralioğlu’nun biyografisi

Dün gece gelen son dakika haberlerinin ardından İYİ Parti’de Parti Sözcülüğü, Genel Başkan Yardımcılığı ve Grup Başkanvekilliğine yeni görevlendirmeler yapılırken, Yavuz Ağıralioğlu’nun Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğüne getirildiği öğrenildi. Peki Yavuz Ağıralioğlu kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte detaylar…

AĞIRALİOĞLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ OLDU

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğüne getirildiği bilgisi paylaşılırken, Müsavat Dervişoğlu ise Grup Başkanvekili oldu. Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, görev değişikliklerinin genel başkan Meral Akşener tarafından istendiği belirtildi. Akşener’in Ağıralioğlu’nun divan üyeliğinde yer almasını, Genel Başkan Yardımcılığının yani sıra parti sözcülüğünü yapmasını istediği kaydedildi. Öte yandan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekilliğine ise İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu getirileceği vurgulandı.

19-07/30/yavuz-agiralioglu-1564468270.jpg

YAVUZ AĞIRALİOĞLU KİMDİR?

Yavuz Ağıralioğlu, 1 Şubat 1972 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Eğridere köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Yozgat Sorgun’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitiren Yavuz Ağıralioğlu, 1995 – 1997 yıllarında, Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Bu dönemin ardından, aktif olarak siyasî faaliyetlerini sürdüren Yavuz Ağıralioğlu, 2002 seçimlerinde Trabzon’dan milletvekili adayı olmuş ve ardından, Temmuz 2003’te gerçekleştirilen kurultayda, Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilerek, kongre sonrası Genel Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır.

Babası Mustafa Ağıralioğlu gibi öğretmen Yavuz Ağıralioğlu, Bilge Ağıralioğlu ile evliliğinden Ağahan Giray, Fatma Ahsen, Elif Rüveyda adında 3 çocuğu bulunuyor. Yavuz Ağıralioğlu, 27. dönem İYİ Parti İstanbul milletvekilidir.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN