Yılbaşı için fırında meyve tarifi | Fırında meyve nasıl yapılır? Yılbaşı tatlıları

Yılbaşı için fırında meyve tarifi | Fırında meyve nasıl yapılır? Yılbaşı tatlıları

Yeni yıla sayılı günler kaldı. Ailesiyle ya da sevdikleriyle yılbaşı gecesini evde geçirecek olanlar şimdiden sofra telaşına düştü. Yemeğin ardından tatlı ikram etmek isteyenler yılbaşı tatlıları arayışında. İşte fırında meyve tarifi…

 

Yeni yıl hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Yılbaşını kalabalıktan uzak evinde geçirecek olan okuyucularımız tatlı tarifleri arıyor. Yenilen yemeklerin ardından çay ve kahvenin yanına hoş bir tatlı güzel gidecektir. Hem lezzetli hem de pratik fırında meyve tarifini sizler için derledik.

MALZEMELER

2 elma,
2 armut,
1 su bardağı frambuaz,
1 su bardağı böğürtlen,
Ananas,
1 çay bardağı ceviz,
Yarım çay bardağı esmer şeker,
1 limon suyu,
1 yemek kaşığı bal,
Bir miktar tarçın.

19-12/19/yilbasi-icin-firinda-meyve-tarifijpgg.jpg

HAZIRLANIŞI

Fırın kasesi içerisine dilimlediğiniz elma ve armutları dizin. Arından ananas, frambuaz ve böğürtleni ekleyin. Ayrı bir kapta esmer şeker, eritilmiş tereyağı, bal, limon suyu ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. Sosu fırın kabı üzerine dökün. Fırın kabının üzerini yağlı kağıtla kaplayın ve önceden ısıtılmış fırında 160 derece fırında 45 dakika pişirin. 45 dakika sonra fırından çıkarıp cevizleri dökün ve 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız meyveli tatlınızı dilerseniz dondurma ile ikram edebilirsiniz.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN