Yılbaşında kabak tatlısı neden yapılır? Kabak tatlısı tarifi

Yılbaşında kabak tatlısı neden yapılır? Kabak tatlısı tarifi

Yılbaşı masalarını süsleyen başlıca tatlılardan biri kabak tatlısı... Peki her yıl yılbaşı masalarının baş köşesinde yer edinen kabak tatlısı neden yapılır? Kabak tatlısının anlamı nedir? İşte merak edilen soruların yanıtı ve kabak tatlısı tarifi...

Yılbaşında kabak tatlısı neden yapılır? sorusu her yıl akıllarda soru işaretine neden oluyor. Sofraların baş köşesini süsleyen kabak tatlıları yeni yıla girerken "Tatlı yiyelim yeni yılımız tatlı geçsin" mantığıyla yapılmıyor. Eski inanç ve rivayetlere göre bu güne kadar süren ve bir gelenek haline gelen yılbaşı sofrasında kabak tatlısı bolluk ve bereket için yapılıyor.

Yani eski inanç ve riyavetlere göre Kabak Tatlısı, bolluk ve bereketi simgeliyor. Yeni yıl bereketi ve bolluğu ile gelsin diye eski yılın son gecesinde kabak tatlısı yapılır, aile fertleri ve misafirlere ikram edilir. 

İşte kabak tatlısı tarifi...

YILBAŞI İÇİN KABAK TATLISI TARİFİ

Yarım kg toz şeker

1 kg bal kabağı

Yarım bardak su

Bal kabaklarını dizip,üzerine şekeri ve suyu ilave ediyoruz. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra arzunuza göre tahin döküp,ceviz veya antep fıstığı tozu ilave edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN