Yılbaşında noter açık mı? 31 Aralık 1 Ocak noterler çalışacak mı?

Yılbaşında noter açık mı? 31 Aralık 1 Ocak noterler çalışacak mı?

1 Ocak yılbaşının bu yıl Çarşamba gününe denk gelmesi nedeniyle banka ya da noter gibi işleri olanlar sıklıkla bu günde resmi binaların çalışıp çalışmadığını merak ediyor. Peki, 31 Aralık yarın ve 1 Ocak yılbaşında noterler çalışıyor mu, yarım gün tatil mi? İşte yanıtı...

31 Aralık 2019 Salı günü resmi tatil olmaması nedeniyle noterler ve diğer resmi daireler mesai saatleri çerçevesinde hizmet vermeye devam edecek. Peki 1 Ocak yılbaşı günü noterler açık mı? 

NOTERLER YILBAŞINDA AÇIK MI? 

1 Ocak 2020 yılbaşı tatili kapsamında, okullar ve resmi dairelerde olduğu gibi noterler de kapalı olacak. Tapu devri gibi çeşitli işlemlerini bir ertesi gün olan 2 Ocak tarihinde yapabilirsiniz. 

NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI OLACAK MI?

Resmi tatillerde nöbetçi noter uygulaması olmaması nedeniyle 1 Ocak 2020 Çarşamba günü nöbetçi kurum olmayacak.

Normal zamanda çalışma saatleri ise şu şekilde;

Noterler hafta içi her gün mesaiye 09:00'da başlar ve öğle tatili olan 12:00'a veya 12:30'a kadar (Noterlerde iş yoğunluğuna göre öğle arası 12:00-13:00 arası veya 12:30-13:30 arasında değişiklik gösterebilir) çalışmaya devam eder.

Öğleden sonra 13:00'da veya 13:30'da tekrar mesaiye başlayan noterler akşam kapanış saati olan 17:00'a kadar çalışmaya devam ederler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN