YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları için tarih belli oldu

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları için tarih belli oldu

YKS sonuçları için gün sayan adayların heyecanı artmış durumda. 3 oturum halinde TYT, AYT ve YDT olarak düzenlenen sınav 27 ve 28 Haziran tarihinde gerçekleştirilen sınava giren adaylar, merakla sınav sonuçlarını bekliyor. YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından duyurulmuştu.

YKS 2020 sınavı 2.5 milyon vatandaşın katılımıyla 27-28 Haziran tarihinde sorunsuz bir şekilde yapılmıştı. Adayların tamamının optikleri incelendikten sonra YKS sonuçları açıklanacak. Adaylar sonuçlarını TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenecek.

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylara sonuç belgeleri gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarına, T.C Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'NİN https://sonuc.osym.gov.tr adresinden görüntüleyebilecekler.

YKS sonuçları 28 Temmuz tarihinde açıklanacak.

YKS SONUÇLARI TERCİH KULLANIM ALANLARI

TYT' 150 puan ve üzeri alanlar, TYT puanı ile öğrenci kabul eden yükseköğretim programlarını tercih edebilecekler. TYT'de 150 ve üzeri alan adaylar SÖZ, SAY, DİL ,EA puanları 170 puan ve üzeri olanlar, bu bu puan türleri ile öğrenci kabul eden lisans programları, TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilecekler.

TYT alanında 150 üzeri puan alanlar, SÖZ, SAY, EA, DİL puanları ve üzeri olmayanların yalnızca ön lisans programlarını tercih etme hakları vardır. Adayların SÖZ,SAY,DİL, EA puanı ile öğrenci kabul eden ön lisans programlarını tercih etme hakları ise yoktur.

ÖYT (özel yetenek sınavı) ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri olması gerekmektedir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Bu puan engelli öğrenci adayları için 100 puan ve üzeridir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN